Videolarda Altyazı Yönetimi Rehberi

Berke Kan

Kilopat
Katılım
23 Ağustos 2013
Mesajlar
3.913
Makaleler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Altyazıyı Senkronize Etme

Subtitle Workshop ile aşağıdaki adımları uygulayarak kendi videonuza göre senkronize edebilirsiniz.

Altyazıyı programımıza sürükleyerek açabiliriz.

Örneğin; altyazı konuşmadan erken geliyorsa şu şekilde altyazıyı ileri alabiliriz.

Edit/ Timings/ Set delay yolundan gidelim.

1.png


Karşımıza böyle bir pencere çıkıyor.

2.png


Altyazıyı ileriye almak istiyorduk. Süre saat, dakika, saniye, salise olarak sıralanıyor. Hafif senkron bozukluklarında genelde salise sorunları çözer. Eğer ileriye alacaksanız +, geriye alacaksanız -‘yi seçip Apply butonuna basın ve kaydetme butonuna basarak kaydedin. Eğer tamamı böyle ise For all the subtitles yani tüm altyazılar içini seçiyoruz. Sadece bazı satırlar senkronize değilse onları seçip For selected subtitles yani seçili altazılar diyoruz.


Altyazıyı Mkv Uzantılı Dosyalara Gömme/ Çıkarma


Eğer televizyona harddisk bağlayıp izlemeye çalışırsanız bazen video ile aynı isimdeki altyazıyı televizyonlar okuyamayabiliyor. Bu konuda sorun yaşamamak için Mkv Merge isimli program yardımı ile altyazı dosyasını videoya gömeceğiz ve televizyon da onu okuyabilecek.


Ekle butonundan videomuzu ve eklemek istediğimiz altazımızı seçiyoruz. Yukarıdan aşağıya doğru: Görüntü, ses ve altyazı görünüyor. İsterseniz bu şekilde videoya ses de ekleyebilirsiniz. Fazla detayla bir işimiz yok. Çoklamayı başlat diyoruz ve belirtilen adrese video altyazı gömülmüş bir şekilde mkv dosyası olarak çıkıyor. Tabi bu süre videonun boyutuna bağlı olarak değişebilir.

3.png



Otomatik Altyazı Bulma


Genelde ben Divxplanet ve Türkçe Altyazı sitelerini kullanıyorum. Ama daha basit bir şekilde altyazıyı bulmak istiyorsanız BS Player adlı medya oynatıcısı size yardım edebilir.


BS Player’da videoyu açtıktan sonra görüntüye sağ tıklayın. Altyazılar/ Altyazıları çevrimiçi kontrol et/ Tümü yolunu izleyin. Orada görünen altyazı sitelerinde tarama yapacak ve videonun bulunduğu klasöre altyazıyı indirerek otomatik videoya ekleyecektir.

4.png


Karşımıza bu pencere çıkacak. Alttan bulmak istediğiniz dile göre düzenleme yaparsınız. Videoya uygun altyazılar sıralanıyor. Sırayla uyumluluğuna ve çevirisine göre seçilenleri indir deyip deneyebilirsiniz.
5.png



Videoya En Pratik Şekilde Altyazıyı Ekleme


Benim genelde kullandığım yöntem budur. Çok basit. Videonun ve altyazının ismini aynı yapmak. Ya da videoyu açtıktan sonra, altyazıyı videoya sürüklemek.

Örneğin bu şekilde:
6.png


Yabancı Harf Hatalarını Düzeltme

7.png


Bazen böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bunu düzeltmek için ise Vlc’de Ayarlardan Altyazı kısmına geliyoruz. Varsayılan kodlamayı altyazının yazıldığı dile göre Varsayılan (Windows-1254) veya Türkçe (Windows-1254) yaparsanız düzelir.

8.png
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Bu sorunu bilgisayarda olmasa da televizyonda oluyordu emeğiniz için gerçekten teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı