ViewSonic VX2458 elektrik kesintisi sonrası ses kontrolünde takılı kalıyor

Samet.Çınar

Kilopat
Katılım
3 Aralık 2017
Mesajlar
2.057
Makaleler
1
Çözümler
55
Yer
Edirne
Selam, ViewSonic VX2458 monitöre sahinim yaklaşık 3 aydır, bu olay daha önce de olmuştu. Elektrik kesildikten sonra geri geldiğinde bilgisayarı açtığımda monitörün ayarlama ekranı açılıyor ve bu ekranda ses ayarı bölümü aktif oluyor, hiçbir şekilde bu bölümü kapatamıyorum. Monitörün fişini çekip tekrar taktım vs. nafile, sorunun tuşlarda olmadığını biliyordum zaten ve fişini çekip kapattıktan sonra da aynı şey oluyorsa problem monitörde değildir diye düşünüp Windows'u yeniden başlattığımda düzelmişti (Sorunun monitörde olmadığını anlamamın bir diğer yolu ise bu olay bilgisayar açılırken BIOS bilgisi ekranında olmuyor, Windows'un yükleme ekranında oluyor.) Ve bir daha kurcalamadım. Bu olaydan sonra iki defa daha bilgisayarı kullanırken elektrik kesintisi yaşadım ve aynı olay tekrar etmedi ancak bu gece bilgisayar kapalıyken tekrar elektrik kesintisi oldu ve aynı olayı tekrar yaşadım, elektrik kesintisi olduğu esnada bilgisayar kapalıyken bile bir şekilde bu sorun oluşabiliyor. Bugün yine Windows'u yeniden başlattım ve bu sefer yeniden başlatmak sorunu çözmedi, ben de Windows açıldıktan sonra forumdan yardım isteyeyim diye buraya girdim ancak ben konuyu açarken kendi kendine kayboldu, sorunun neden olduğunu bir türlü anlamış değilim bilgisi olan, daha önce başına gelen var mı? İnternette araştırdığımda Reddit'te 9 sene kadar önce başka bir ViewSonic kullanıcısının aynı sorunu yaşadığını gördüm ama ona da kimse çözüm bulmamış.

Olayın fotoğrafını çekecektim ancak ben çekene kadar ekrandan kayboldu ve monitör tuşlarım normal bir şekilde çalışmaya başladı, ancak şu resime bakın, Volume kısmı ve 100 yazan kısım görünüyordu, onun dışında bir de sağdaki butonların ne işe yaradığını gösteren kısım görünüyordu ve üstteki ikonlar, alttaki 1920x1080 ve batarya yazısı ile arayüzün arka planı yoktu yani sadece Volume yazısı, ses derecesi ve buton ikonları vardı.
1632822470124.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PC`de monitör için yüklü olan sürücüler var mı? Varsa kaldırıp deneyebilirsiniz.
 
Aynı olay yine oldu, kapatamıyorum ve sorun Windows'da olmuyor BIOS'a girdiğimde orada da oluyor. Güç düğmesine basılı tutarak kapatabilmem gerekiyordu ama oda çalışmıyor, monitöre görüntü giderkende gitmezkende kapanmıyor, fişten çekilmediği sürece elektrik almaya devam ediyor.
Başlıksız.jpg

Hata garip bir hata ama sebebini bulmuş olabilirim, öncelikle bu olay dediğim gibi elektrik kesintilerinden sonra oluyor, elektrik kesintisi ise eğer bir bakım çalışması değilse çoğunlukla düzeltildikten sonra akımda sıkıntı yaşanabilir üstelik bu geceki elektrik kesintisi kötü hava şartlarından dolayıydı, monitörümde Shortcut Key diye bir şey var ve bu Volume olarak ayarlı, dolayısıyla monitörün üstündeki tuşlar ile Shortcut Keyi tetiklediğimde Volume'u açıyor muhtemelen, ancak Shortcut Key'i tetikleyen tek şey monitörde bastığım tuşlar değil gibi, elektrikte bir sıkıntı olduğunda da Shortcut Key'in tetiklendiğine kanaat getirdim, şuanlık sorun kendiliğinden çözüldü gibi duruyor eğer tekrar olurda düzeltemezsem tekrar yazarım. Bu kanaate varmamın sebebi ise bir süre sonra bu sorunun gidip gelmeye başlamasıydı, örneğin 1 dakikalığına düzelip 1 dakika sonra tekrar oluyor ve sonra tekrar düzelip tekrar oluyor vs. en sonunda ise tamamen gitti, geri gelir mi bilmem.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı