ViewSonic VX2705-2KP monitör ekranı kendi kendine kapanıyor

Kullanma kılavuzunu bende incelemedim. 1 ms yani MPRT modu yok. Fakat fark etmez. Çünkü aynı ayarları yapabileceğin OverDrive ayarı var. Tepki süresini ayarlayabildiğin kısım bu. Ek olarak Nişan Sabitleyici ayarı var. Bulanıklaşmayı azaltıyormuş. (hiç canlı olarak denemedim). FreeSync açıkken olmuyormuş (zaten yazmışsın) bir de 100Hz'nin altında açılmıyormuş.
En sevdiğim ayarlardan biri olan Super Resolution var. Keskinlik yani netliği arttırıyor. Grafikli oyunlarda güzel deneyim için açılabilir.
Aslında bu tür ayarlar monitörde "waow" tepkiler yaratmıyor. Ufak dokunuşlar diyelim.
Gözünün alıştığı gibi kullan.

Monitör konusuna gelirsek. ViewSonic düşük bütçeli kullanıcılara önerdiğimiz bir monitör. Alma konusunda çok taraftar değilim. Nedense ben ViewSonic beğenmiyorum.
Aslında dün Dell S2721DGFA stoka geldi sayılı olarak. Alanlar oldu. Keşke onu yakalasaydın. Dilersen takibe al o ürünü ya da monitör için konu oluştur. Kafamızda monitör belirleriz. Konu altına takip ederiz.
Kafamda 5-10 model var aslında, Dell de bunlardan biriydi ama 7200 TL'deyken almadım, ederi de daha fazla değil bence. Stok geldiğinde kaçtan satıldı acaba. Bir de İstanbul'a gitme şansım polsa outlet QRF-QD modelini alırdım İtopya'dan kesin, şans işte.
Eski bir konuda konuşmuştuk ancak ben yine de fiyatlar değiştiği için bakındığım modelleri yazayım:

1.Tercihim LG UltraGear 27GP83B
2.Tercihim LG 27GP850
3.Tercihim Gigabyte M27Q (STOK GELİRSE EĞER :( )
4.Tercihim MSI Optix MAG274QRF (Absürt fiyatlandırma)
5.Tercihim MSI Optix MAG274QRF-QD (Geçen hafta 9000 TL'ye düşmüştü, kaçırdım. Absürt fiyatlandırma)
6.Tercihim Cooler Master GM27-FQS ARGB (Henüz yeni, tepkime süresi, ghosting yakınanlar var.)
7.Tercihim LG 27GL83A (En olmadı bunu alacağım gibi duruyor, şikayetleri çok ama 7000 TL civarı kağıt üstünde bu özelliklerde monitör yok.)
Aslında DELL 2k 27" modeli (DGFA) 8.Tercihimdi ama sğrekli oynak piyasası, stok durumu, sıkıtnılı üründe stok eksiği nedeniyle değişim yapar mıyım sorusu beni bunalttı. 10000 TL'ye 10 katı iyi monitörler var.

1MS MPRT ve GTG konusunda sıkıntılı biri değilim ama aldımı bir kere almak istiyorum. 5-10 sene daha monitör düşünmek istemiyorum. Monitör ve işlemci soğutucu eksiğim kaldı. Monitöre 10000 TL abanırsam 13600K için dandik bir soğutucu alacam mecburen ve bunu istemiyorum. Bütçem max. 7000 TL diyebilirim.

G24F-2 için;
Biraz daha bakındım, sitesinden yazılımı indirdim ama bu ne saçma bir yazılım ki overdrive ayarlarında dolalşırken balanced seçiyorum off yapıyor, speed yapıyorum smart OD yapıyor. Ayrıca yazılımda yaptığım overdrive seçimleri fiziksel joystick ile OSD'ye girdiğimde göremiyorum. Yazılım berbat kısacası.

ViewSonic VX2705-2KP için;
İnventus'ta 5500 TL fiyatı var bence makul ama benim ihtiyaçlarımı tam karşılamıyor. Aşağı yukarı hareketi benim için önemli çünkü bazen kaykılarak oyun oynayan (özellikle RPG ve strateji) biriyim ve sürekli monitörü en alçakta tutuyorum. Boyum uzun olduğundan FPS'te dikilerek oynuyorum ve monitör tam karşımda olmalı. Ergonomisine rağmen 5500 TL bu model için gayet iyi bir fiyat bence. Eksileirnden biri olarak da 1MS muhabbetini ekleyebilirim, tam detayını anlayamasam da başka (listelediğim) monitörlerde böyle bir sıkıntı yaşayan, yazan olmamış.

Dip not: LG 27GL83A modelinde kalibrasyon sertifikası var mı? Ben yok diye biliyorum ama Amazon'da bir alıcı kutudan çıktığını iddia ediyor.

Kafamda 5-10 model var aslında, Dell de bunlardan biriydi ama 7200 TL'deyken almadım, ederi de daha fazla değil bence. Stok geldiğinde kaçtan satıldı acaba. Bir de İstanbul'a gitme şansım polsa outlet QRF-QD modelini alırdım İtopya'dan kesin, şans işte.
Eski bir konuda konuşmuştuk ancak ben yine de fiyatlar değiştiği için bakındığım modelleri yazayım:

1.Tercihim LG UltraGear 27GP83B
2.Tercihim LG 27GP850
3.Tercihim Gigabyte M27Q (STOK GELİRSE EĞER :( )
4.Tercihim MSI Optix MAG274QRF (Absürt fiyatlandırma)
5.Tercihim MSI Optix MAG274QRF-QD (Geçen hafta 9000 TL'ye düşmüştü, kaçırdım. Absürt fiyatlandırma)
6.Tercihim Cooler Master GM27-FQS ARGB (Henüz yeni, tepkime süresi, ghosting yakınanlar var.)
7.Tercihim LG 27GL83A (En olmadı bunu alacağım gibi duruyor, şikayetleri çok ama 7000 TL civarı kağıt üstünde bu özelliklerde monitör yok.)
Aslında Dell 2K 27" modeli (DGFA) 8.Tercihimdi ama sğrekli oynak piyasası, stok durumu, sıkıtnılı üründe stok eksiği nedeniyle değişim yapar mıyım sorusu beni bunalttı. 10000 TL'ye 10 katı iyi monitörler var.

1ms MPRT ve GtG konusunda sıkıntılı biri değilim ama aldımı bir kere almak istiyorum. 5-10 sene daha monitör düşünmek istemiyorum. Monitör ve işlemci soğutucu eksiğim kaldı. Monitöre 10000 TL abanırsam 13600K için dandik bir soğutucu alacağım mecburen ve bunu istemiyorum. Bütçem maksimum. 7000 TL diyebilirim.

G24F-2 için;
Biraz daha bakındım, sitesinden yazılımı indirdim ama bu ne saçma bir yazılım ki OverDrive ayarlarında dolalşırken balanced seçiyorum off yapıyor, Speed yapıyorum Smart OD yapıyor. Ayrıca yazılımda yaptığım OverDrive seçimleri fiziksel joystick ile OSD'ye girdiğimde göremiyorum. Yazılım berbat kısacası.

ViewSonic VX2705-2KP için;
İnventus'ta 5500 TL fiyatı var bence makul ama benim ihtiyaçlarımı tam karşılamıyor. Aşağı yukarı hareketi benim için önemli çünkü bazen kaykılarak oyun oynayan (özellikle RPG ve strateji) biriyim ve sürekli monitörü en alçakta tutuyorum. Boyum uzun olduğundan FPS'te dikilerek oynuyorum ve monitör tam karşımda olmalı. Ergono misine rağmen 5500 TL bu model için gayet iyi bir fiyat bence. Eksileirnden biri olarak da 1ms muhabbetini ekleyebilirim, tam detayını anlayamasam da başka (listelediğim) monitörlerde böyle bir sıkıntı yaşayan, yazan olmamış.

Dip not: LG 27GL83A modelinde kalibrasyon sertifikası var mı? Ben yok diye biliyorum ama Amazon'da bir alıcı kutudan çıktığını iddia ediyor.

Detaylı bir arayıştasın. Fark ettim. Epeydir monitör takip ettiğinin farkındayım. Seçim yapmanın zor olduğunu biliyorsun. Ülkemizdeki monitör pazarı, belli markalar üzerinden boy gösteriyor.
Dell'i baskın tutma sebebimiz -az şikayet alması ve F/P bir karakteri olması.
Elbette fiyat artınca F/P'liği kaybediyor. Bu sefer daha iyi ürünlerin potasına giriyor. Haklısın.
Dün stoka 7,400 küsurden giriş yaptı.

LG'lere gelirsek. 27GP850-B diğer modele göre biraz daha üstün. HDR 400 ve 180 Hz aşırtma özelliği var. Diğer özellikler aynı. Kutudan kalibrasyon sertifikası çıktığını ülkemizde şahit olmadım. LG sertifika var diyor. Bunu çoğu kişi biliyor. Fakat kutu içeriğine koyduğunu sanmıyorum. Belki Avrupa'daki ürünlerde vardı. Şikayet konusu ise renk ve sarımsı renk bozukluğundan şikayet edenlere ben denk geldim. Galiba renk kalibrasyon olayı ya reklam ya şans.

Gigabyte ise uzun bir süre f/p bandında zirvedeydi. Her bütçede ki monitörü ekmek gibi sattı. Baktığın model iyi hoş fakat renk bit değeri 2K için düşük. 1.07 milyar renk değeri olması gerekirdi.

MSI ise renk kalitesinden dolayı para ediyor. Panellerini iyi bulmuyorum. Geçen forumda MSI hastası birinin şikayeti vardı. Yüksek bütçeli QD modelinden 2 tane almış ve ölü piksel çıkmış. Bir şans daha vereyim mi diye soruyordu bana. Ver dedim. Ses çıkmadı. Alınır ama garanti almak şart.

ViewSonic tipik bir monitör. İçinde, tasarımında çok özellik barındırmayan 2k monitör. Biraz sığ özelliklere sahip. Zamlandığı zaman asla önermem. Bu haliyle alınır. Tek yorumum bu. 1 ms gibi şeyler kullanımda belli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı