Viewsonic XG2402 Çıkışlar ve Özellikler Hakkında

Gece de Uçarız (Singapur) adlı videoyu hem 1080p hem de 4k olarak izledim. Görsellerdeki problemin aynısı bende de oldu. En dışta mor sonra daha mavimsi bir geçiş var. Ancak sorun monitör kaynaklı değil. Büyük ihtimalle videonun çekildiği kameradan. Sendeki gibi bir görselle karşılaşınca iphone pro'da denedim. Aynı problem onda da oldu. Yani iphone'da bile oluyorsa videodan olduğuna emin olabilirsin.
Yine de için rahat değilse bir arkadaşınla temas kurmanı ve sorun yaşadığın şeyleri onun monitörü ile kıyaslamanı öneririm. Başka bir monitörde oluyor mu ona bak yani.

kardeşim teşekkür ederim ürünü iade için geri yolladım ölü piksel olduğunu farkettim ekranın sağ üst köşesinde parlak nokta şeklinde toz sandım bezle hafif üstünden geçtim gitmedi anladım sonradan

Bende aldım bu monitörü fakat film izlerken karanlık olunca kirli görüntü çok oluyor tuhaf bir durum ilk defa karşılaştım genelde karanlık yerde oluyor arada oyunlarda da oluyor sizde aynı mevzu varmı yoksa monitördemi sorun var kare kare oluyor sürekli
Hangi siteden, ne kadara aldınız?

@Niedermayer dostum bu arada ben hem PS4 hem PC için kullanıyorum bu monitörü, PC displayportta PS4 hdmi'da PC'den PS4'e geçerken sorun yok monitörden, ama hdmi'dan displayporta geçemiyorum tuşlarla displayportu seçtiğimde ekran gidiyor bulamıyor gibi sonra hdmi 2 ye geri dönüyor problem nedir?

Monitörü bugün aldım ve bazı sorularım var. Klasik, hiçbir ayarı olmayan bir monitörden buna geçtim. O kadar fazla ayarı var ki kafam karıştı.
Öncelikle monitörde USB 3.0 var, bu ne işe yarar? Kutunun içinden de monitöre giren tuhaf bir ucun USB 3.0'a döndüğü bir kablo çıktı. Bilgisayara mı takıyoruz bunu? Ayrıca, ayarlarda DisplayPort 1.1 diye bir yer var ve burası kapalı. Bu ayar nedir, bu açmalı mıyım? Kutunun içinden çıkan DP kablosunu kullanıyorum, 1.2 modeli değil midir bu? Flicker Free diye bir şey gördüm, bunu nasıl açıyoruz?
Merhaba, monitörü hangi siteden veya satıcıdan aldınız acaba?

Hepsiburada'dan kdv indirimi varken aldım.
Bu arada @Niedermayer sen viewsonic'in sitesinden driverini indirdin mi ? Ben indirdim bir türlü kurulmuyor yahu, signed olanı indiriyorum unsigned olanı indir diyor bana onu indiriyorum başka hata veriyor bi seçenek çıkıyor hayır diyince kurdu ama direk c ye kurmuş bir sürü dosya vardı, her monitör modelinin ICC dosyası vardı. Benim bildiğim bu programla monitörün ayarını yapabiliyoruz.
Not olarak: Aygıt yöneticisinden monitörün sürücüsünü güncelle dedim tanıdı monitörü modelini falan.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı