ViewSonic XG2405 ekranda anlık tepkime

southwest

Kilopat
Katılım
10 Ocak 2019
Mesajlar
2.720
Çözümler
18
Herkese selam. Sistemim:
AMD Ryzen 3 3100.
Palit GTX 1660 Super.
BIOSTAR B450MH.
Crucial Ballistix 8x2 3000 MHz CL15.
Crucial BX500 240 GB.
Monitör: ViewSonic XG2405.
DP kablo: Paugge DP 1.4 VESA Sertifikalı Displayport Kablo - 2m (ENTDP1420): Amazon.com.tr

Sorunu kimseye tam açıklayamasam da anlatmaya çalışacağım. Ekranda genellikle üst tarafa yakın orta kısımda anlık göz kırpmasına benzer bir şey oluyor. Kamera ile çekebilsem harika olacak ama ne zaman olacağını bilemediğimden tüm gün monitörümü kayıt almam gerekir ve bunu da yapamam. Yaşadığım sorun oyun oynarken falan olmuyor, örneğin Chrome'da gezinirken veya Discord'dayken oluyor. Mesela şu an yine oldu 1 saniye bile sürmüyor ancak gerçekten aşırı rahatsız edici. Sorunun yazılımsal olabileceğini düşündüğümden (oyunlarda olmadığından dolayı) [ya da oluyor ben fark etmiyorum] DDU ile ekran kartı sürücümü silip tekrar kurdum, hatta bunu iki kez denedim ama sorunu çözmedi. Kabloyu sök-çıkar da yaptım bir etkisi olmadı. Konu hakkında bir bilgisi, önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Elektriksel bir durum olabilir mi UPS kullanıyor musunuz, prizleriniz topraklı mı, ya da akım korumalı priziniz var mı?
Odamda yarım akıllı paragöz müteahhit sağolsun sadece bir tane priz var ve Viko marka 6'lı uzatma var. Uzatmaya lamba, kasa ve monitör aynı anda bağlı. Akım korumasının olup olmadığını bilmiyorum. Sorun acaba sizin dediğiniz gibi olabilir mi? 🤔
 
Odamda yarım akıllı paragöz müteahhit sağ olsun sadece bir tane priz var ve viko marka 6'lı uzatma var. Uzatmaya lamba, kasa ve monitör aynı anda bağlı. Akım korumasının olup olmadığını bilmiyorum. Sorun acaba sizin dediğiniz gibi olabilir mi? 🤔

Kesinlikle olabilir. Elektrik işini halledin olmazsa diğer konulara da bakarız, ama benim sezgilerim daha önce yaşayan biri olarak elektrik diyor.
 
Hocam konuyla çok alakası yok ama kablonuzdan memnun musunuz? Sanırım piyasadaki en iyi kablo o, hem de sertifikalı. Ne zaman aldınız bu arada? :)
Hocam bir hafta oldu. Bu sorun o kablodan mı diye düşündüm ancak HDMI ile de aynı yani kabloda sorun yok. Evet, ben de piyasadaki en iyisi bu diye sorun yaşamamak için aldım ancak yaşadığım sorunların önü kesilmiyor. :)
 
Sorunu çözdünüz mü? Şu an aynısını ASUS VG27vq da yaşıyorum, ekran kartım da MSI GTX1660 Super. Acaba ekran kartının driverinda mı sorun var?
 

Geri
Yukarı