ViewSonic XG2530 ve ASUS VG248QE

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ekran kartı : MSI R7 250
İşlemci : i3-4160

Monitör almayı düşünüyorum. İkisi arasında kaldım.
Ekran kartımı yukarıya yazdım. Monitörlerden birisi 240Hz birisi de 144Hz, ne tür farklar olur?

Bu ekran kartıma göre;
  1. FPS değişikliği yaşar mıyım?
  2. CS:GO ve LoL gibi oyunlarda daha mı iyi performans alırım yoksa daha mı kötü?
  3. Film izlerken 240Hz daha iyi olur mu?

Aslında ilk başta 240Hz olan bir monitör almayı düşünüyordum. Ancak bazı videolarda "Eğer 240 FPS alınmıyorsa 240Hz monitör almanın bir anlamı yoktur." gibi şeyler gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının 144 Hz verebileceğini sanmıyorum. Bana kalırsa öncelikle bunu araştır. Ayrıca monitörün FPS'e etkisi yoktur.

Monitörler zaten maksimum yenileme hızını DP üzerinden veriyor, ekran kartınızda olmayan bir görüntü çıkışı. Bence monitörlere o kadar yüksek rakamlar vereceğinize önce zayıf sisteminizi yükseltin, bu sistem ile maksimum stabil 144 FPS veya 240 FPS alamazsınız.

DP dediğiniz şey ne oluyor tam olarak? bilgisayar toplamak için daha fazla paraya ihtiyacım var. En azından monitör alıp film falan izlerim ve şu an kullandığım monitör 5 ms 21" olduğu için ilk olarak monitörden başlamak istedim. Yani 150 FPS alamıyorsam 144Hz monitörün bir anlamı yok diyorsunuz öyle mi ?

"144 FPS göremiyorsan 144 Hz monitör alma." diye bir olay yok.. Ortalama 100 FPS dahi alsan 144 Hz alabilirsin. Fakat senin monitörden çok sistem yükseltmeye ihtiyacın var.

"144 FPS göremiyorsan 144 Hz monitör alma." diye bir olay yok.. Ortalama 100 FPS dahi alsan 144 Hz alabilirsin. Fakat senin monitörden çok sistem yükseltmeye ihtiyacın var.

Doğru söylüyorsun ama imkanlar şimdilik el vermiyor. Alıyorken bir defa alayım iyi bir şey alayım diye düşündüm. Teşekkürler yorumun için.

Ekran kartının 144 Hz verebileceğini sanmıyorum. Bana kalırsa öncelikle bunu araştır. Ayrıca monitörün FPS'e etkisi yoktur.

Doğru söylüyorsun ama imkanlar şimdilik el vermiyor. Alıyorken bir defa alayım iyi bir şey alayım diye düşündüm. Teşekkürler yorumun için.
LC24FG70FQMXUF al.

Sen bilirsin. Fakat ekran kartın 144 Hz monitörü desteklemeyecektir. Yani şu an için gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…