Viewsonic'in XG2705 iade edilmeli mi?

Justinus

Decapat
Katılım
5 Aralık 2020
Mesajlar
333
Makaleler
1
Herkese merhaba, dün Vatan Bilgisayar'dan Viewsonic'in XG2705 monitörünü satın aldım. Akşam ölü piksel ve bulutlanma sorununu kontrol etmek istediğimde ise sol alt köşede hem bulutlanma aynı bölgede 1 adet ölü piksel(yeşil ışık) olduğunu fark ettim. Bir kaç yöntemi çaresizce denedim (fiziksel olanlar değil; ışık şoku, ışık cümbüşü(?) olan birini bir saat kadar) fakat nafile. Müşteri hizmetlerini aradım ve geri gönderebileceğimi kontrollerden sonra beni arayarak iade yada değişim seçeneklerinden birini seçebileceğim söylendi.

Şimdi sormak istediğim iki soru var;
1-İade mi etmeliyim değişim mi?(iade etmek istemiyorum çünkü şuan ki fiyatlar ortalama 1000 TL daha fazla ama yine aynı sorunla karşılaşır mıyım ya da daha kötüsü olur mu?
2-Bu monitöre yakın 2000 TL civarında önerebileceğiniz monitör var mı?
 
Ayarlanabilir olması ve yan dönmesi benim için önemli. Şuan ki piksel sıkıntısı bile zar zor fark ediliyor. O yüzden kararsızım. Alırsam yine böyle bir ayarlanabilir monitör almayı düşünüyorum. Yardımın için sağ ol :)
Yaşadığım şehirde vatanbilgisayar yok maalesef. Acaba açmalarını ve kontrolleri yaptıktan sonra mı göndermelerini talep etsem? Yapabilirler mi daha da önemlisi güvenilir olur mu böyle?
Bundan da çıkma olasılığı yüksek. Bence Vatan'da ölü pixel testi falan yapıp alın değişim ürününü.
Malesef tekrar kontrol ettiğimde 3 ölü piksel olduğunu fark ettim(2 si yeşil, 1 i kırmızımsı ve daha sönük.) anlamadım dün hiç fark edememiş miydim yoksa bugün mü oldu? Daha 2. Günü...
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı