Virtual Super Resolution 1080p olan monitörde gündelik hayatta açılmalı mı?

Liberalin Evlat

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, hepinize merhaba. Ekran kartım RX 6750 XT. Driver ayarlarında gezinirken bir ayara denk geldim ve normalde 1080p olan monitörümün çözünürlüğünü bu teknoloji ile 2K'ya çıkardım. Bu teknoloji gündelik hayatta kullanılabilir mi, yoksa sadece hikayeli oyun oynarken mi açılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mesela bende 24inc bir monitor var fakat yine de RDR 2(vs) oynarken acilabilir mi? Yoksa bos yere FPS kaybi mi olur?
Boş yere FPS kaybı çünkü monitöründeki pikseller fizikseldir, yazılımla arttıramazsın. Oyun 2K olarak işlenip sonradan 1080p'ye küçültülür. Yani 2K'da alacağın FPS ile 1080p oynarsın. Üstüne bazı durumlarda bu çözünürlüğü sanal olarak büyültüp küçülttüğü için görüntüyü 1080p'den bile kötü duruma sokabilir.

Boş yere FPS kaybı çünkü monitöründeki pikseller fizikseldir, yazılımla arttıramazsın. Oyun 2K olarak işlenip sonradan 1080p'ye küçültülür. Yani 2K'da alacağın FPS ile 1080p oynarsın. Üstüne bazı durumlarda bu çözünürlüğü sanal olarak büyültüp küçülttüğü için görüntüyü 1080p'den bile kötü duruma sokabilir.
Ne için kullanılıyor bu özellik hocam?

Geri
Yukarı