Çözüldü Virüs bulaşmış sisteme neler yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yukionii

Picopat
Daha fazla  
Kuzenim 14 yaşında tek çocuk, annesinin telefonunda oynadığı oyunu kendi telefonu olmadığı için laptoplarına indirmeye çalışmış internet üzerinden. Yani illegal indirme veya ücretli bir oyunu bedavaya getirme durumu yok. Laptopa benim erişimim yok, beni arayıp ne olduğunu anlattılar, pandemiden dolayı bir yere götürüp sormak istememişler. Benim de pek bilgim yok bu konularda size anlatayım da bana bir yardımcı olun.
Site üzerinden oyunu indirmiş ve inen oyunu açmış, açılan oyun kendi ekranında oyun ek dosyalarını indirmeye başlamış. Aynı LoL gibi indi dedi bana :( aşırı üzüldüm çocuğa. Sonra korkup indirme bitmeden kapatmış, silmiş her şeyi. Daha sonra laptopu açtıklarında oyun kendi kendini açmış klasik olaylar vs. masaüstünde oyunun kendisi ve Game Store tarzı bir şey daha yüklüymüş, bunları silmiş ve bir süre sonra fare imlecinin yanıp söndüğünü ve soluklaştığını fark etmişler. Bugün arayacağım onları, kişisel önerim bilgi eksikliğimdem dolayı yetersiz olur diye size sormak istedim. Antivirüs programı kurmalarını mı önereyim, kendileri halledebilirler mi? Yoksa bir bilgisayarcıya format attırmalarını mı önermeliyim?
Bir de annesi laptopu iş için kullanıyor, hesapları ve bilgilerine bir şey olup olmayacağını merak ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sırayla bu konulara bakın.

Formatla temizlenmeyen zararlılar da var mesela BIOS virüsleri. Veya formatsız temizlenenler zararlılar da var. Ezbere yorum yapmayın her şeye.

Eğer olmazsa ESET sysrescue Live veya Kaspersky rescue disk kullan.

BIOS virüsleri genelde bizim gibi son kullanıcılara bulaşmaz diye biliyorum.

Bence anlattığın şey virüs değil.
Oyun pc üzerinde yok, google play üzerinde survival bir oyun. Virüs olmama ihtimali yok gibi çünkü fare filan da solmuş.
Format gibi bir durumda bilgiler gidecektir. Nasıl bir virüs bilmiyorum. En mantıklısı Malwarebytes ve Kaspersky ikilisini kullanmak.
Nasıl bir virüs olduğunu olduğunu sana aktarabilme imkanım var mı hocam? Arayıp bilgi isteyebilirim.
Bu virüsten virüse değişir ama benim tavsiyem format atmak olucaktır çünkü virüsten kurtulma konusunda en iyi çözüm yoludur.
Format atın diycem sanırım kadının iş için kullandığı bir cihaz sonuçta. Riske değmez.

Oyun pc üzerinde yok, google play üzerinde last day on earth diye bir oyun. Virüs olmama ihtimali yok gibi çünkü fare filan da solmuş.

Nasıl bir virüs olduğunu olduğunu sana aktarabilme imkanım var mı hocam? Arayıp bilgi isteyebilirim.
Emülatörün kendi simge şekli olmasın o? Program siliniyor muymuş peki? Oyunu indirdiği platformun adı neymiş? Nereden indirmiş? Nereden indirdiğini söylerse kesin bir şey söyleyebilirim.

Oyun pc üzerinde yok, google play üzerinde last day on earth diye bir oyun. Virüs olmama ihtimali yok gibi çünkü fare filan da solmuş.
Virüs falan değil. Eğer olsaydı Google Play çoktan kaldırırdı zaten.
Direkt oyun ismini yazıp indir eklemiş sonuna herhangi bir siteden indirmiş. Detaylı sormadım ama sağlıksız bir siteden indirdiği kesin.
Üstte gooogle play demişsiniz? Neyse malwarebytes ve kaspersky ile tarayın. Hiçbir sorun kalmaz.

Virüs falan değil. Eğer olsaydı Google Play çoktan kaldırırdı zaten.

Üstte gooogle play demişsiniz? Neyse malwarebytes ve kaspersky ile tarayın. Hiçbir sorun kalmaz.
Oyunu annesinin telefonunda google play üzerinden indirerek oynuyormuş ve annesi kızıp silince kendi de bilgisayara indirmeye çalışmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı