Virüs inme aşamasındayken iptal edilirse virüs bulaşır mı?

YalpTurhan2125

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben bir sitede wallpaper indirecektim. Yeni sayfa açıldı ve virüs inmeye çalıştı. Bende tarayıcıdaki indirilenlerden bölümünden iptal ettim, virüsün inmesini engelledim.

Yani bilgisayarıma indirilenler kısmına giremedi, virüs inmesine başlayamadan veya indirme %1 iken falan iptal ettim.

Virüs gene de bulaşır mı?

Kaspersky ve Windows Defender ile tarama yaptığımda bir virüs bulamadı.

Bilgisayara direkt inememiş olması lazım çünkü virüsü indirme esnasında iptal ettim. Sizce ne olur?

Çok iyi açıklayabildim mi emin değilim ama.

Dosya inmesi %5 falan iken direkt iptal ettim. PC içine giremedi, yani (girememiş olması lazım).

Format atmak istemiyorum.

Konu ile ilgili bilgili kişilerin yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Hayır.
Zararlı veya istenmeyebilecek yazılımların bilgisayarınıza erişim sağlaması yalnızca indirilen yazılımın/komutun çalıştırılması sonucunda oluşabilecek bir durumdur. Anlattığınıza göre, zararlı veya istenmeyebilecek yazılımı bilgisayarınıza indirmeden iptal etmişsiniz. Bu durumda risk teşkil edebilecek bir senaryo ile karşılaşmazsınız.

Saygılarımla,

Şimdi benim çok bilgim yok ama aynısını daha önceden yaşamıştım hatta galiba inmişti bilgisayara ama çalıştırmadım sildim Kaspersky mevcuttu şu ana kadar da problem çıkmadı çıkmazda bence indirmediyseniz hiç çıkmayacağını düşünüyorum.

İnmiş olsaydı evet, virüs bulaşabilirdi. İnmediği için sorun olmaz. Bazı virüs türlerinde dosyayı çalıştırmak gerekirken bazı virüs türlerinde çalıştırmanıza da gerek yok. Bilgisayara bir sefer inerse virüs bulaşabiliyor.

Hayır.
Zararlı veya istenmeyebilecek yazılımların bilgisayarınıza erişim sağlaması yalnızca indirilen yazılımın/komutun çalıştırılması sonucunda oluşabilecek bir durumdur. Anlattığınıza göre, zararlı veya istenmeyebilecek yazılımı bilgisayarınıza indirmeden iptal etmişsiniz. Bu durumda risk teşkil edebilecek bir senaryo ile karşılaşmazsınız.

Saygılarımla,
Bu niye yanlış bilgi diye işaretlenmiş. Gerçi bir istisna var, LNK dosyasını Windows görünce virüs bulaşabiliyordu ama düzeltildi sonradan.

Bu niye yanlış bilgi diye işaretlenmiş? Gerçi bir istisna var, LNK dosyasını Windows görünce virüs bulaşabiliyordu ama düzeltildi sonradan.
Özellikle güncel bir işletim sistemi kullanılmıyorsa sistem açıklarından faydalanılarak da kullanıcı etkileşimi gerektirmeden zararlı kod yürütülebilir. İlla indirip çalıştırılacak diye bir kural yok.

Özellikle güncel bir işletim sistemi kullanılmıyorsa sistem açıklarından faydalanılarak da kullanıcı etkileşimi gerektirmeden zararlı kod yürütülebilir. İlla indirip çalıştırılacak diye bir kural yok.

Windows 11 Pro kullanıyorum.

@Turkıye anlasması, çalıştırılması sonucunda bulaşabileceğini söylüyor da çalışmadan da bulaşabilen virüsler var. HDD gömülü oluyorlar. Virüs türünü bilmeden yorum yapmak zor.

SSD benimki.

Arkadaşlar yani kısacası ne düşünüyorsunuz?
Bir sorun var mı?
Virüs bulaşmış olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs programında temiz çıktıysa sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı