Virüs nasıl temizlenir?

haktan366

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bir GTA Türkçe yama kurdum ve sistem kendi kendine hata vermeye başladı. Muhtemelen virüs bulaştı. Şu an beni çok kısıtlıyor; bir programı yönetici olarak çalıştıramıyorum, format atamıyorum ve herhangi bir uygulama indirince açılmıyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-22 saat 02.04.03_6989f3b4.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-22 saat 02.04.03_6989f3b4.jpg
    7 KB · Görüntüleme: 32
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bir GTA Türkçe yama kurdum ve sistem kendi kendine hata vermeye başladı. Muhtemelen virüs bulaştı. Şu an beni çok kısıtlıyor; bir programı yönetici olarak çalıştıramıyorum, format atamıyorum ve herhangi bir uygulama indirince açılmıyor. Ne yapmalıyım?
Kaspersky veya Malwarebytes indirerek tam tarama yapın.

Kaspersky'ın Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky iso dosyasına yazdırılarak Bios üzerinden boot ederek kullanabildiğiniz virüs temizleme aracı var. Harici olarak isterseniz farklı Dr. Web live disk gibi seçeneklerde var. Download Dr.Web Live Disk - MajorGeeks Bios üzerinden virüs temizleme işlemi yapabilirsiniz. Kaspersky kullandığınız için Kaspersky rescue disk sizin için daha iyi olabilir. Bu tarz bios üzerinden çalışan antivirüsleri kullandığınızda ekran gelir gelmez veritabanını günclleyerek başlayabilirsiniz. Yine diskinizde önemli veriler yoksa Windows ISO dosyası yazdırıp kurtarma sekmesine giriş yapmayı deneyin ve ilk gelen ekranda Diskpart komutlarıyla diski silmeyi deneyebilirsiniz...

(Shift + F10 - CMD)

Diskpart
List disk
Select disk x
clean
exit
exit

Kaspersky'ın Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky ISO dosyasına yazdırılarak BIOS üzerinden boot ederek kullanabildiğiniz virüs temizleme aracı var. Harici olarak isterseniz farklı Dr. Web live disk gibi seçeneklerde var. Download Dr.Web Live Disk - MajorGeeks BIOS üzerinden virüs temizleme işlemi yapabilirsiniz. Kaspersky kullandığınız için Kaspersky Rescue Disk sizin için daha iyi olabilir. Bu tarz BIOS üzerinden çalışan antivirüsleri kullandığınızda ekran gelir gelmez veritabanını günclleyerek başlayabilirsiniz. Yine diskinizde önemli veriler yoksa Windows ISO dosyası yazdırıp kurtarma sekmesine giriş yapmayı deneyin ve ilk gelen ekranda Diskpart komutlarıyla diski silmeyi deneyebilirsiniz...

(Shift + F10 - CMD)

Diskpart.
List disk.
Select disk X
Clean.
Exit.
Exit.

Deneyeceğim teşekkürler.

Kaspersky'ın Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky ISO dosyasına yazdırılarak BIOS üzerinden boot ederek kullanabildiğiniz virüs temizleme aracı var. Harici olarak isterseniz farklı dr. Web live disk gibi seçeneklerde var. Download Dr.Web Live Disk - MajorGeeks BIOS üzerinden virüs temizleme işlemi yapabilirsiniz. Kaspersky kullandığınız için Kaspersky Rescue Disk sizin için daha iyi olabilir. Bu tarz BIOS üzerinden çalışan antivirüsleri kullandığınızda ekran gelir gelmez veritabanını günclleyerek başlayabilirsiniz. Yine diskinizde önemli veriler yoksa Windows ISO dosyası yazdırıp kurtarma sekmesine giriş yapmayı deneyin ve ilk gelen ekranda diskpart komutlarıyla diski silmeyi deneyebilirsiniz...

(Shift + F10 - CMD)

Diskpart.
List disk.
Select disk X
Clean.
Exit.
Exit.

Hocam Rufus'u açamıyorum.

Kaspersky'ın Kaspersky Virüs Koruma Yazılımı - Ücretsiz Versiyon ve Deneme Sürümü İndirme | Kaspersky ISO dosyasına yazdırılarak BIOS üzerinden boot ederek kullanabildiğiniz virüs temizleme aracı var. Harici olarak isterseniz farklı dr. Web live disk gibi seçeneklerde var. Download Dr.Web Live Disk - MajorGeeks BIOS üzerinden virüs temizleme işlemi yapabilirsiniz. Kaspersky kullandığınız için Kaspersky Rescue Disk sizin için daha iyi olabilir. Bu tarz BIOS üzerinden çalışan antivirüsleri kullandığınızda ekran gelir gelmez veritabanını günclleyerek başlayabilirsiniz. Yine diskinizde önemli veriler yoksa Windows ISO dosyası yazdırıp kurtarma sekmesine giriş yapmayı deneyin ve ilk gelen ekranda diskpart komutlarıyla diski silmeyi deneyebilirsiniz...

(Shift + F10 - CMD)

Diskpart.
List disk.
Select disk X
Clean.
Exit.
Exit.

Hocam EXE dosyları virüs sayesinde açılmıyor başka bir çözüm yok mu?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı