Virüs PC'de açık olan internet uygulamalarını ele geçirdi

Mahmut Aksoy

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2016
Mesajlar
88
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternetten indirdiğim bir dosyada bulunan virüs bilgisayarımda açık olan internet uygulamalarına erişim sağladı. Örnek olarak Facebook, Instagram ve Discord açık idi. Instagram sürekli birilerini takip ediyordu, Facebook ise telefondan girince bir tuhaflık olduğu için hesabınızı askıya aldık dedi. Discord da ise gruplara Discord reklamı adı altında link gönderdi. Bu uygulamalar ayrıca telefonumda da var. Bilgisayarda Instagram'ı kapatınca telefondaki hesaptan kontrol ettiğimde takip etme sorunu ortadan kalktı ve sorun düzeldi. Diğerlerinin şifresini değiştirdim ve düzeldi. Instagram'ı bilgisayarda bir daha açınca da bir sıkıntı olmadı. Bunu denememdeki amaç şifreyi değiştirmeden acaba sorun olur mu idi. Ayrıca şifresi kayıtlı başka bir Facebook hesabıma o an açık olmadığı için bir şey olmadı ve o an açık olmayan Facebook hesabım başka bir telefonumda açıktı ve onda bir hata vermedi dolayısıyla sorunda da olmadı. Malwarebytes uygulaması üzerinden tarama yaptım virüsler buldu ve sildi. Ayrıca Avira uygulaması üzerinden tam tarama yaptım ve PUA/Bundler.BE, TR/CoinMiner.guxnc tespit etti bundler olanı karantinaya aldı fakat diğerini alamadı çünkü raporda dosya bulunamadı dedi. Sonra yine Avira üzerinden hızlı tarama yaptım bir sonuç bulamadı. Sonra her ihtimale karşı Malwarebytes uygulamasından bir daha tarama yaptım ve temiz çıktı. Herhangi bir kredi kartı ve T.C. Kimlik gerektiren yerlerde kayıtlı değildim sadece ininal Kart vardı onda da para yoktu fakat her ihtimale karşı kartı iptal ettirdim. Sonuç olarak bu ne virüsü idi ve şu an bilgisayarımın son durumu nedir? Bilgisayarda yavaşlama veya fazla bellek ve CPU kullanımı da yok yine de her ihtimale karşı önerebileceğiniz anti virüs programı var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi siteden indirdiniz?


Bir YouTube sayfasındaki link.

Bir YouTube sayfasındaki link.
Kaspersky-ESET önerebilirim hâla şüpheleniyorsanız format atabilirsiniz.

Aslında şüphelenmiyorum çünkü iki virüs programından da tarama yaptım şu an her şey normal ama insanın içine bir kurt düştü mü gitmiyor.
 

Bir YouTube sayfasındaki link.



Aslında şüphelenmiyorum çünkü iki virüs programından da tarama yaptım şu an her şey normal ama insanın içine bir kurt düştü mü gitmiyor.
Hocam şifresini söyleyebilir misiniz? Biraz incelemek istiyorum dosyayı.
 

Malwarebytes iyidir işe yarar.
Avira lisanslıysa gözden kaçan bir şey olacağını sanmıyorum hocam.

Norton'un ücretsiz Norton Power Eraser programı var onu da indirip çalıştırabilirsiniz.
(Bir bilgisayar sistemini taramak için Norton Insight bulutta uygulama derecelendirmelerini kullanan küçük, taşınabilir bir yürütülebilir dosyadır. Program, kullanıcının bilgisayarında bulunan bir uygulamayı veya tüm uygulamaları güvenilir ve kötü amaçlı uygulamaların bir listesiyle eşleştirir. )

 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı