Virüs şüphesi olan flash bellekteki dosyalar nasıl kurtarılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG STRIX G513RM Ryzen 7 6800H , NVIDIA RTX 3060 140W, 16GB 4800MHz RAM, 512+500GB M2 SSD
Merhaba.

Bugün okul tahtasına taktığım flash belleğimin adı vs. anında değişti. Virüs olduğunu düşünerek direkt çıkarttım, eve getirip bilgisayarıma taktığımda ise boş yer ve kullanılan alan doğru olarak gösterilse de klasör boş gözüküyordu. Kaspersky virüs tespit etmedi ve şu an tam tarama gerçekleştiriyorum. İçindeki dosyaları kurtarabilme şansım var mıdır acaba?

Merhaba.

Bugün okul tahtasına taktığım flash belleğimin adı vs. anında değişti. Virüs olduğunu düşünerek direkt çıkarttım, eve getirip bilgisayarıma taktığımda ise boş yer ve kullanılan alan doğru olarak gösterilse de klasör boş gözüküyordu. Kaspersky virüs tespit etmedi ve şu an tam tarama gerçekleştiriyorum. İçindeki dosyaları kurtarabilme şansım var mıdır acaba?

Merhaba kurtarılabilir.Kaspersky Rescue Disk kullanın bilgileri kurtarmak için.

Merhaba kurtarılabilir. Ancak sormak istiyorum adı ne oldu belleğin?

Ve Kaspersky Rescue Disk kullanın bilgileri kurtarmak için.

Rastgele harfler, semboller ve sayılar oldu. Şu an bilgisayarımda USB sürücüsü olarak gözüküyor.

Bu olayı bende yaşamıştım. Bir tane CMD uygulaması götürmüştüm, orada açtığımda komutlar dosyalara dönüşmüş ve @! Gibi işaretler vardı dosyaların adında. Sizde de böyleyse korkmayın.

Anladım, yani dosyayı açsaydım her şey gözükür müydü? İçinde olan bana ait dosyalar.

Kurtardıktan sonra o dosyaları sildim bir daha da yaşamadım.

Kaspersky yerine internette gezen bir kod vardı attrib -h -r -s /s /d *.* şeklinde bunu denedim System volume ınformation diye bir dosya hariç bir şey gelmedi yani olmadı. Kaspersky'ı nasıl kullanacağımı anlamadım da. Kullanılan ve boş alan gözüküyor ama açınca gelen şey 90KB'lık bir şey sadece.

Kaspersky yerine internette gezen bir kod vardı attrib -h -r -s /s /d *.* şeklinde bunu denedim System volume ınformation diye bir dosya hariç bir şey gelmedi yani olmadı. Kaspersky'ı nasıl kullanacağımı anlamadım da. Kullanılan ve boş alan gözüküyor ama açınca gelen şey 90KB'lık bir şey sadece.

Bazı konulara baktığımda önermişlerdi o programı ama sorun yok. Öğrendiğimiz kadarıyla da virüs yok. O yüzden gerek de yok. Ayrıca uzun bir süre burada olmayacağım aklınızda sorular kaldıysa sorunuz lütfen :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı