Bundan sonra da tarama amacıyla önerdiğim programları kullanabilirsiniz. Başka bir sorununuz bulunuyor mu? Ya da sormak istediğiniz bir şey bulunuyor mu?
Aslında herşeye virüs demesi kötü koruduğu anlamına gelmiyor. Sadece neyin zararlı neyin zararsız olduğu noktasında doğru kararı vermekte sıkıntı çekiyor desek daha doğru. Paranoyak bir budyguard gibi. Tamam koru da arkaşımdı o benim ??? gibi gibi...
Bundan sonra da tarama amacıyla önerdiğim programları kullanabilirsiniz. Başka bir sorununuz bulunuyor mu? Ya da sormak istediğiniz bir şey bulunuyor mu?
Tek sorum tarama yaptıktan sonra bilgisayarı kapatıp açtım ve görev yöneticisinin başlangıç sekmesine girdiğimde msascuil diye bir şey geldi. Bunu kapatsam bir yararı ya da zararı olur mu? Forumda bunun Windows Defender'a ait olduğunu gördüm.
Belki ama tamamen bu çıkarımı yapmak doğru olmayabilir. Veritabanı gelişmiş olsa dahi bir verinin zararlımı ya da ne kadar zararlı olduğu şirketlere göre değişiklik gösteriyor. Mesala reklam içeren bir yazılım. Reklam istenen birşey mi değil mi ? Bilgisayar sahibinin isteği doğrultusunda kurulup kaldırılabiliyor mu ? Sistem dosyalarını değiştiriyor mu ? Ne amaçla değiştiriyor ? v.s. v.s. bir çok parametre var ve bunun değerlendirilmesini her firma farklı yapabiliyor. Bu yüzden A firmasının virüs dediğine B firması virüs demeyebiliyor. Biri solucan derken diğeri başka birşey diyor. VirüsTotal de şüpheli bir dosya tarattığında bu farkı daha kolay anlayabilirsin.