Virüslü dosyayı açtıktan sonra ne yapmalı?

Bir de şunu sormak istiyorum hangi aşamadan sonra veya aşamalardan sonra ya da neleri yapıp yapmadan önce veya sonra bilgisayarın internete olan erişimini keseyim?

Ağ erişimini kontrol ettim, genel bir problem yok gibi.

1720889568569.png

1720889602096.png

Bundan şüphelendim ama Intel yazıyor, dosya konumu da öyle. Herhalde bir sorun yoktur.

Bir de şunu sormak istiyorum hangi aşamadan sonra veya aşamalardan sonra ya da neleri yapıp yapmadan önce veya sonra bilgisayarın internete olan erişimini keseyim?

Ağ erişimini kontrol ettim, genel bir problem yok gibi.

Eki Görüntüle 2251660

Eki Görüntüle 2251661

Bundan şüphelendim ama Intel yazıyor, dosya konumu da öyle. Herhalde bir sorun yoktur.

Dostum Malwarebytes'ten kaldırsan yeter, bunları atmana gerek yok atan arkadaş random atmış bir şeyler yap diye.

Tarayıcı üzerinden hep kullandığım WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaların şifrelerini değiştirip oturumlarından çıkmalı mıyım ya da Steam, Epic, EA, Xbox, Discord, Spotify gibi hep kullandığım uygulamaların şifrelerini -yani telefondan erişimim olan ve bilgisayarda kullandığım- hatta Gmail veya Google şifremi değiştirmeli miyim?

Tarayıcı üzerinden hep kullandığım WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaların şifrelerini değiştirip oturumlarından çıkmalı mıyım ya da Steam, Epic, EA, Xbox, Discord, Spotify gibi hep kullandığım uygulamaların şifrelerini -yani telefondan erişimim olan ve bilgisayarda kullandığım- hatta Gmail veya Google şifremi değiştirmeli miyim?

İstersen değiştirebilirsin, fakat PUP olarak çıkmış bir şey yok yani.

Evet, PUP olarak gösteriyor ve VirusTotal'de hiçbir şey çıkmamış. Potentially unwanted programdır PUP'un açılımı, yani istenmeyebilecek program. Kısacası bir sorun yok Malwarebytes ile silerseniz çözülür.
Malwarebytes yerine SandBox'ların nasıl Flaglediğine bakacaksın biri Malware diğeri Stealer olarak işaretlemiş.

Dostum Malwarebytes'ten kaldırsan yeter, bunları atmana gerek yok atan arkadaş random atmış bir şeyler yap diye.
İşim malware analysis bence sallamamışımdır yine de sen bilirsin :D.

Malwarebytes yerine SandBox'ların nasıl Flaglediğine bakacaksın biri Malware diğeri Stealer olarak işaretlemiş.

İşim malware analysis bence sallamamışımdır yine de sen bilirsin :D.

Hocam merhaba. Creal Stealer'in sahibi olduğunuzu duydum. Uygulamanızı test etmek için VMware'deki VM'imde test ettim Paylaşılan Klasörler kapalı, Ethernet Driverinida devre dışı bıraktım. CMD açılıp kapandı, içinde hiçbir veri yoktu sonra da VM'i sildim. Ana makinemde bir sorun olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı