VirusTotal sonucu false-positive mi?

Uygulama hacktool olarak sınıflandırılmış zaten. Korsan yazılım önerilmez hiçbir zaman, ister sisteme zarar versin ister vermesin.

Ayrıca veritabanında olmayan Kaspersky'i önermek de ayrıca gereksiz olmuş. Defender ile tam tarama yapması yeterlidir. Zaten ilgili dizin ve tempte bulacaktır. Yanında başka zararlı varsa da onları da tespit eder.

Uygulama HackTool olarak sınıflandırılmış zaten. Korsan yazılım önerilmez hiçbir zaman, ister sisteme zarar versin ister vermesin.

Ayrıca veritabanında olmayan Kaspersky'i önermek de ayrıca gereksiz olmuş. Defender ile tam tarama yapması yeterlidir. Zaten ilgili dizin ve tempte bulacaktır. Yanında başka zararlı varsa da onları da tespit eder.

Hocam ESET premium ile bütün bölümleri tam kapsamlı taramaya aldım 23 adet algıladı bunlar nedir UEFI diyor Firmware vs diyor bunları silsem sisteme veya BIOS'a bir zararı olur mu

c:\windows\system32\driverstore\filerepository\capsule.inf_amd64_7add6a027adbdca8\systemfirmware.bin » UEFI » UEFI:\\volume 1\raw volume {C9C9C056-98EC-4026-BDE9-5C8C950250ec}\unnamed partition\Volume 1\firmware volume ımage {9E21FD93-9C72-4C15-8C4b-E77F1dB2D792}\volume 1\application {6F1C17F3-0D88-4775-BF36-07140931376a} - EFI/CompuTrace.A tehlikeli olabilecek uygulama türevi - korundu.

C:\Windows\Firmware\SystemFirmware.bin » UEFI » UEFI:\\volume 1\raw volume {C9C9C056-98EC-4026-BDE9-5C8C950250ec}\unnamed partition\Volume 1\firmware volume ımage {9E21FD93-9C72-4C15-8C4b-E77F1dB2D792}\volume 1\application {6F1C17F3-0D88-4775-BF36-07140931376a} - EFI/CompuTrace.A tehlikeli olabilecek uygulama türevi - korundu.

Uygulama HackTool olarak sınıflandırılmış zaten. Korsan yazılım önerilmez hiçbir zaman, ister sisteme zarar versin ister vermesin.

Defender gayet başarılı aslında tek başına evet ama neden ise yanına 2 ci bir av yükleme hissi geldi.

UEFI'e zararlı bulaşmış. Burada detaylı anlatmıştım.

Firmware güncellemesi varsa yap yoksa da aynı firmwareyi tekrardan yükle. Onu da yapamazsan ayarlarını defaulta al.

Firmware güncellemesi varsa yap yoksa da aynı Firmware'yi tekrardan yükle. Onu da yapamazsan ayarlarını defaulta al.

Kesin siler mi hocam bir de açılmayan dosya vs taramadan atlandı gibi şeyler çıkıyor dediğiniz yerleri kapsamlı yönetici olarak tarıyorum dün akşam C:\Windows\Firmware de bin uzantılı bir dosya tespit etti sildim şimdi tekrar bir kapsamlı tarama yapıyorum yönetici olarak benim bilgisayar HP Victus 16 ve F23 BIOS sürümünü Windows Update üzerinden yükledi sitesinde F20 var HP de BIOS başlat tuşu +v Power tuşu basılı tutunca sıfırlanıyor bu faydalı olur mu?

Firmware güncellemesi varsa yap yoksa da aynı Firmware'yi tekrardan yükle. Onu da yapamazsan ayarlarını defaulta al.

Hocam bu bootbcd ve diğer açılamayan dosyalar neler kontrol ettim bazıları Windows'un yüklediği uygulamalar bazıları HP'nin gerekli olan programları.

1730192117527.png

Son düzenleme:
HP'nin kendi sitesinden modeli tam olarak yazıp tekrar kontrol edin. Güncel firmware olmalı. Güncel BIOS firmwaresi varsa onu tekrar yüklemek en mantıklı olanı. Yoksa da sıfırlaman ve sonrasında ESET ile UEFI taraması yapıp kontrol etmen gerekir.

Ayrıca UEFI dışında açılmayan dosyalar şifreli veya korumalıdır. Onlar önemli değil. Bu adımlardan sonra tekrar kontrol edip bilgi verirsiniz.

HP'nin kendi sitesinden modeli tam olarak yazıp tekrar kontrol edin. Güncel Firmware olmalı. Güncel BIOS Firmware'si varsa onu tekrar yüklemek en mantıklı olanı. Yoksa da sıfırlaman ve sonrasında ESET ile UEFI taraması yapıp kontrol etmen gerekir.

Ayrıca UEFI dışında açılmayan dosyalar şifreli veya korumalıdır. Onlar önemli değil. Bu adımlardan sonra tekrar kontrol edip bilgi verirsiniz.

Hocam modeli arattım lakin güncel BIOS'u eklememişler son tarama temiz çıktı benim indirdiğim bilinçli olarak kullandığım programları da algıladı karantinaya aldı ben de sildim oradan da son bir tarama yaptım bu şekilde temiz çıktı bir de böyle sağ pencereden sürekli olarak rapor çıkıyor bunlara erişim oluyor ve sürekli olarak çıktığı için can sıkıcı sadece virüs tespiti yaptığında çıkmasını nasıl sağlayabilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-29 121635.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-29 121635.png
    37,4 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2024-10-29 121721.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-29 121721.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 25
Sen yine de BIOS'u sıfırla. Zararlı gördüğü tüm uygulamaları sil. Zararlı yazılım onalra da enfekte olmuş olabilir. Sonrasında resmi sitesinden tekrardan kurarsın. Bu işlemlerin ardından ESET Araçlar kısmında" Sistem temizleyici" kısmına girip "Tümünü sıfırla" yapıp bilgisayarı yeniden başlatın.

Ayarlardaki Kötü amaçlı yazılım taramaları, isteğe bağlı tarama kısmındaki "Kapsamlı tarama" kısmını belirttiğim gibi tümünü seçin.

Ayrıca isteğe bağlı tarama için tespit yanıtları kısmındaki "Tespit yanıtlarını kullan" tikini kaldırıp alttakilerin hepsini (tehlikeli olabilecek uygulamalar da dahil) dengeli olarak seçip ayarları kaydedin.

Bilgisayar taraması --> Gelişmiş taramalar --> Özel tarama kısmından Kapsamlı tarama profilini seçip tümüne tik işareti koyup tam bilgisayar taraması yapın. Yine zararlı bulursa temizleyip sistemi yeniden başlatın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı