Viskinin yanında yiyecek önerisi

ulkersutlunapolitencikolata33g.jpg
 
Normalde çikolata çoğu viski çeşitleriyle uyumlu bir yardımcı kombin alternatifi. Bu noktada özellikle şeker yoğunluğu fazla olan çikolatalar tercih etmek yerine kaliteli bitter çikolatalar tercih etmek damak tadınızı daha da kaynaştırmaya yardımcı olur. Özellikle;

Koyu portakal aromalı çikolatalar; Scotch tip viskiler için birebir çünkü Scotch'taki narenciye aromalı özel içerik karışımı, çikolatanın portakal lezzetini gerçekten artırıyor.
Daha koyu narenciye aromalı çikolatalar ise; daha güçlü Scotchlar ile iyi gider.
Sütlü çikolatalar, sade zencefil veya biber karışımlarıyla, Çavdar viskilerle güzel çalışır.
Tuzlu fındık aromalı çikolatalar ise; Tek Malt Scotch viski ile iyi gider. Amerikan Bourbonları içinse herhangi bir şekilde özel olarak şu çikolata daha iyi gider denilen bir ayrım da söz konusu değil, hemen hemen hepsiyle de güzel gider.

Dumanımsı aromadaki viskiler içinse peynir tercihinde bulunabilirsiniz, özellikle de yumuşak kıvamdaki peynirler daha hafif viskiler için de alternatif olarak seçilebilir.
Kuru meyve ve kuruyemiş de bir başka seçenek; örneğin, sert tipteki viskiler için biraz daha yumuşak/acı olmayan fındık/fıstık vb gibi kurutulmuş çerez ürünleri seçebileceğiniz gibi tam tersi olan tatlı kıvamdaki viskiler için daha koyu ve acı kuruyemiş tercihinde de bulunabilirsiniz, viskiyi içerken yanındaki mezeyle dengeyi iyi tutturmak gerekiyor. Bunun yanı sıra yine Jack & Daniels/Bourbone vb tarzındaki standart viskiler özellikle daha büyük mekanlarda içilecekse bu noktada opsiyonel olarak köfte/biftek gibi alternatifler de düşünülebilir.
 
Son düzenleme:
Hocam buz atın. Sodayla içen var. Çikolata olarak toblerone iyi gider.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı