Visual Basic ile İşletim Sistemi Yapmak İstiyorum

ican

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2013
Mesajlar
169
Yer
İzmir-Torbalı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İyi günler. VB programına ve bilgisayara kafam baya yatkın ve küçüklüğümden beri onunla uğraşıyorum.VB ile bir işletim sistemi yapmak istiyorum fakat içine hangi programları yazıp eklemeliyim, Bunu nasıl live cd yapıp cdye yazıp linux gibi kullanabilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Bence başlamak için çok yanlış bir platform seçmişsin. Bu şekilde yapılmış sanal bir işletim sistemi buldum, var mı acaba diye kontrol ettiğimde. Bu dil daha çok Windows tabanlı basit programlar için uygun olacaktır diye düşünüyorum.

Link
 
Yazacağım sistem o kadar ileri düzey olmıycak. İlk önce şu Win98 gibi bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Yani pek bir şey olmayacak. Hangi programları yapıp eklemeliyim ? Eklenecekleri ben yükleyeceğim.

Peki nasıl yazabilirim yardımcı olur musunuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Visual Basic kullanarak kernel tasarımı yapabileceğini pek zannetmiyorum. Linux versiyonları üzerinden değiştirerek birşeyler elde edebilmek bile tek kişi için oldukça kapsamlı ve zor, ki Basic ile zaten yapabileceğin işler değil bunlar.

Derken kendimi yalanlayan bilgi buldum incelemek istersen:

Kaynak

Dip Not: Windows 98 Microsoft için küçük, senin benim gibi insancıklar için büyük bir adım. :D Better keep that in mind.
 
Bir önceki mesajıma bakarsan orada sana bir kaynak verdim. İngilizce bir kaynak, çok kapsamlı değil ama yoluna ışık tutabilir. .NET tabanlı diller ile işletim sistemini özelleştirmeni sağlayan COSMOS adında bir işletim sistemi geliştirme kiti hakkında biraz bilgi içeriyor. VB.NET bunların arasında.
 
İşletim sistemi öyle basit bir kavram degil. Program dillerini ele alalım. Java, C++/C , C#, python, haswell ve daha niceleri derlediğimizde, Ortak bir dile yani Assembly diline çevrilir sonrada Makine dilene ve donanım senin yaptırmak istediğini anlar. Bu sistemi sıralayan işleyen işletim sistemidir. Öncelikle programlama mantığını geliştir , İşletim sistemlerinin mimarisini araştır. Son aşamada yazmaya başlarsın. Çoğu insan imkansız gibi kavramlar kullanır. Onlara linus Torvalds bahset. Şunu da belirteyim ki imkansız değil ama çok zor!!
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı