İnceleme Vivobook Pro 15 M6500QC-HN095

Merhabalar, dün bu Vivobook Pro 15 M6500QC-HN095 modelli laptopu satın aldım. Kendim alırken laptopa dair inceleme bulamadığım için yeni alacak olan arkadaşlara yardımcı olabilmesi açısından izlenimlere dair bir yazı yazmaya karar verdim.

Öncellikle laptopun dizaynından başlayayım. Normalde almadan önce renginden dolayı laptopu almaktan vazgeçmiştim fakat özellikleri beni bu fiyat bandında çok cezbettiği için almaya karar verdim. Laptop elime ulaştığında da tasarımını rengini beğendim açıkçası, koyu mavi modeli her türlü daha iyi olsa da. Ürün olarak ekran kapağında direkt metal kullanılmış. Alt kasada ise metal hissinde bir materyal var fakat galiba plastik çünkü Asus'tan aldığım belgede plastik olduğu belirtiliyordu. Ama dediğim gibi plastik olup olmadığından bile emin değilim çünkü direkt metal hissiyatı var. Klavyesinde beğenmediğim bir konu tuşların yüzeylerinin pürüzlü bir hissiyata sahip olması. Harf baskıları da aynı şekilde pürüzlü. Tırnakla tuşa sürttüğümde kağıda sürtüyormuş hissiyatı alıyorum o konuda tuşların hissiyatını beğenmedim. Touchpad gerçekten kaliteli hissiyatı veriyor, tok bir yapısı var. Ürünün genel olarak dizaynını da beğenmiş oldum sonuç olarak tuş yüzeyleri hariç.

Ekranın 144 Hz olması çok güzel bir deneyim sağlıyor; internette gezinirken de, oyun oynarken de akıcı bir deneyim sağlıyor. Ekran parlaklığı da evde ve ofiste kullanım için gayet yeterli, dışarda gün ışığı altında denemedim. Hoparlörlerini de çok beğendim güzel ve yüksek ses veriyor.

Performans bakımından da ekran kartının watt değeri oyun bilgisayarlarınkinden daha düşük olması sebebiyle de daha düşük bir performans bekliyordum fakat beni şaşırttı. Valorant'ta en yüksek ayarlarda ortalama 180 fps alıyorum, 150 nin altına düştüğünü görmedim, 200 lere de çıktığı oldu. Apex Legends'ta en yüksek ayarlarda 80, düşük ayarlarda da 120-130 civarı fps alıyorum. CS:GO'da da en yüksek ayarlarda fps 150 civarı oluyor. Yani performansı bende, aynı özelliklere sahip fakat ekran kartı 75 watt olan oyun bilgisayarlarının test videolarındakiyle aynı çıktı. Bilgisayarın açılış süresi de oldukça kısa, hızlı çalışıyor.

Ekran kartının watt değerini bilgisayarı almadan önce merak ediyordum, merak eden diğer arkadaşlar için de bilgi olsun. MyAsus'dan fan modunu "Standart mod" yaparsanız 35 watt'ta, "Performans modu" yaparsanız da 50 watt'ta çalışıyor. Fan, Performans modu'nda iken fanların gürültü çalıştığını söyleyebilirim fakat zaten bu moda sadece yüksek kaliteli oyunları oynamak için alırsınız. 35 watt'a göre ortalama 10 civarı fps artışı sağlıyor.

Ben bilgisayarı aldıktan sonra kurulum yaparken bir kaç sorunla karşılaştım. Bu kadar sorunun üst üste gelmesi de beni bi şaşırttı açıkçası. Önce Windows 11'i kurarken wifi bulamadı, kurulum aşamasında usb ile sürücü atmak durumunda kaldım. Sonrasında Vanguard için Secure Boot'u açmam gerekti ama açsam da kapalı görünüyordu, onun için de BIOS'ta Restore Factory keys yaptım. Şu anda da oturum açarken parmak izi okuyucusunu kullanmayı açamıyorum, Windows Hello Kurulumu penceresi siyah ekran olarak kalıyor. Bu sorun için birazdan bir daha uğraşacağım. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir, sorunu çözersem ben de buraya çözümü eklerim.

Şu anda aklıma gelen başka belirteceğim durum yok, genel izlenim olarak bilgisayardan şu ana kadar çok memnun kaldım açıkçası performansı ve dizaynı dolayısıyla. Eğer başka sorularınız varsa bilgisayar hakkında sorabilirsiniz, foruma girdiğim sürece cevaplarım. Bilgisayarın linkini de aşağıya bırakıyorum.(Ben alırken 17.949 TL idi.)

 
Merhabalar hocam şu an bu modelle ilgileniyorum. Isınma sıkıntısı var mıdır? Ayrıca taşınabilirlik ve batarya konusunda performansı nasıl?
 
Merhabalar hocam şu an bu modelle ilgileniyorum. Isınma sıkıntısı var mıdır? Ayrıca taşınabilirlik ve batarya konusunda performansı nasıl?
Kusura bakma geç gördüm, ısınma sorunu yaşamadım, oyun oynarken diğer bilgisayarlar kadar ısınıyor sadece. Taşınabilirliği gayet güzel, hafif bir cihaz, batarya konusunda deneyimleme fırsatım olmadı yalan olmasın ama 5-6 saat civarı kullanılabilir gibi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam bir kere 1 saat dizi izlemiştim bataryada, %15 tüketmişti
 
Peki hiç sıkıntı yaşadınız mı hocam bilgisayar ile? Bir arkadaş aynı modelde dizi falan izlerken donduğunu belirtmiş, sizinde görüşünüzü almak isterim.
 
Peki hiç sıkıntı yaşadınız mı hocam bilgisayar ile? Bir arkadaş aynı modelde dizi falan izlerken donduğunu belirtmiş, sizinde görüşünüzü almak isterim.
Yok o tür bir sıkıntı yaşamadım hocam hiç, çok memnumum performansından. Deneyimlerime şunu ekleyebilirim ama: Touchpad'in tıklaması çok hassas touchpadi hızlı kullanırken bazen yanlışlıkla tıklanıyor, touchpad'e ne kadar önem veriyorsunuz bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı