Vodafone Kullanmadığım Ayların Telsiz Kullanım Ücretini Tahsil Ediyor

Taptic

Terapat
Sosyal Tayfı
Katılım
28 Aralık 2016
Mesajlar
11.574
Makaleler
6
Çözümler
135
Şu an Vodafone müşterisiyim ve hattım faturasız. Başka bir operatöre hat taşıma talebinde bulundum. Bugün ise Vodafone yangından mal kaçırır gibi bana kullanmadığım ayların telsiz kullanım ücretlerini göndermeye başladı. Hattın içinde kalan bakiyeden 5-6 aylık kısmı ödemiş. Kalan ayların borcunu da yeni operatöre aktaracağını belirtiyor. Taahhütsüz bir müşteri olarak, kullanmadığım ayların vergisini ödeyecek olmamın mantığı nedir? Ben mi bir şey kaçırıyorum burada?

4D9CBC89-AAE5-409E-AFBB-C9C8B5F2C9E4.jpeg
 
Telsiz kullanım ücreti aidat gibi kesiliyor hocam siz kullansanız da kullanmasanız da. Hattı kapatmanız sağlıklı olacaktır. Siz kullanmasanız da o numarayı arayıp size ulaşmaya çalışan insanlar var ve bu iş de sonuçta fatura edilmeli. O numaraya hizmet sağlıyor çünkü.
 
@aranelciryatan @armas Yani geçiş yaptığım operatörde ikinci defa vergilendirme olmayacak anladığım kadarıyla. Şu anda 2-3 ay kadar ileriye yönelik kesinti yapıldı benden. O kesilen kısım da geçeceğim operatörde düşülecek bu durumda. Kalanı ise aylık olarak yansıtılmaya normal olarak devam edecekse sorun yok o zaman.
 
Telsiz kullanım her ay alınan bir ücrettir ve devlet bunu alıyor, ister 10 gb paket kullanın ister sınırsız kullanın ister kullanmayın her ay 4 TL alınır.
 
@MobilRadar Ödül olsa size verirdim şu anda. Konuyu okudunuz mu bari? Telsiz kullanım ücreti konusunu ilk defa keşfetmiyoruz. Bunun faturanlandırılması konusunda bir sorum oldu ve mantıklı cevaplar geldi zaten. Siz de oradan faydalanabilirsiniz.
 
@MobilRadar Ödül olsa size verirdim şu anda. Konuyu okudunuz mu bari? Telsiz kullanım ücreti konusunu ilk defa keşfetmiyoruz. Bunun faturanlandırılması konusunda bir sorum oldu ve mantıklı cevaplar geldi zaten. Siz de oradan faydalanabilirsiniz.
Bu kadar basit telsiz her ay 4 TL alınır nesini anlamadınız?

Sadece vodafone sizden peşin almış ücreti, konu öyle bir açılmış ki anladıysam arap olayım. Sonuç olarak telsiz ödediyseniz ek bir daha telsiz ücreti istemezler. Geçtiğiniz operatörde muaf olursunuz vodafone'a toplu ödediğiniz için.
 
Merhaba, önceden numara taşımalarda kullandığınız hattın o yıl içindeki kalan ay vergileri taşıdğınız operatör tarafından yine aylık olarak kesiliyordu ama bu ücreti ödemek istemeyenler hattı taşıyıp iptal ettiriyorlardı dolayısıyla da bu ücret alınamıyordu. O yüzden artık taşıma esnasında o yıl için yıl sonuna kadar olan vergilerin hepsini kesiyorlar. 4. ayda taşıyorsanız kalan 8 ayın toplu alınması mesela. Maalesef durum böyle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı