Vodafone'de 200 Mbps pakette ping oluyor

falçata

Centipat
Katılım
24 Eylül 2022
Mesajlar
16
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5800x
Asus tuf gaming b550m-e
32 gb ram 3200 mhz
GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8GB
Samsung NVMe 980 500 GB
Cougar bxm 850w
NZXT S340 Siyah ATX
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Super Staff
Merhaba.
200 Mbps Vodafone fiber internetim var. İnternetimden memnundum lakin evraklarım tam olduğu halde evraklarınız eksik diyerek hattımı iptal edene kadar,

Her neyse tekrardan abone olundu yeni modem geldi ancak 200 Mbps pakette ping 3'den 30'a çıktı verdikleri yeni modem Nokia g-0425G-A modeli Vodafone Ankara sunucusunda hız testi yapamıyorum ve oyunlarda bağlantı problemi yaşıyorum internet gerek videolarda gerekse internette gezinmede ne yapsam diye düşünüyor. DNS ayarlarımı da değiştirdim arıza kaydı da açıyorum internetiniz iyi diyor bir sorun yok diyorlar.

Modem değişim talebinde bulunmak için aradım herhangi bir sorun yok diyorlar o yüzden değişim sağlanamıyormuş.
Modemi fabrika ayarlarına çevirdim şu an arıza kaydı açtım.

Yardımcı olabilecek birileri var midir?
 

Dosya Ekleri

  • emre ss technopat.png
    emre ss technopat.png
    415 KB · Görüntüleme: 72
  • emre ss technopat2.png
    emre ss technopat2.png
    262,5 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla modem değişmiş. Eski modeminiz neydi? Bu marka-model modemi ilk defa duyuyorum. Modemden kaynaklanıyor olma ihtimali var. Hat değerleriniz ne durumda? Paylaşır mısınız?
 
Hat değerleri fiber modemlerde optik modül durumu ise paylaşıyorum.
Eski modemim de Nokia modeldi bu modelin bir alt modeliydi siyah renkte bu g-0425G-A modeli ise beyaz renkte.

Eski modem siyah (temsili) Nokia g-240W-J
 

Dosya Ekleri

  • emre ss technopat3.png
    emre ss technopat3.png
    183,6 KB · Görüntüleme: 55
  • 10_Fiber_ONT_ResrcID29610_NOKIA ONT G-2425-A_A.jpg
    10_Fiber_ONT_ResrcID29610_NOKIA ONT G-2425-A_A.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 34
  • nokia modem eski technopat.jpeg
    nokia modem eski technopat.jpeg
    78,7 KB · Görüntüleme: 44
Vodafone'de ping sorununu birçok kullanıcı yaşıyor. Özellikle DSL kullanıcıları için geçerli bu aşağıdaki ping sıralamasında Vodafone'nin yüksek pingi olduğunu görebilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • speedtestping.png
    speedtestping.png
    27,6 KB · Görüntüleme: 46
Ne güzel Türk Telekom kullanırken 17 ping alıyordum. Bugün Vodafone'a geçtik ve pingim sabit 48-50 şaka gibi gerçekten. Download ve upload hızlarım olması gerektiği gibi fakat ping sorunu yaşıyorum. Sebebi neler olabilir? Pingin neden kaynaklandığı hakkında en ufak bir fikrim yok. İnternetten pek anlamıyorum.
 
Ne güzel Türk Telekom kullanırken 17 ping alıyordum. Bugün Vodafone'a geçtik ve pingim sabit 48-50 şaka gibi gerçekten. Download ve upload hızlarım olması gerektiği gibi fakat ping sorunu yaşıyorum. Sebebi neler olabilir? Pingin neden kaynaklandığı hakkında en ufak bir fikrim yok. İnternetten pek anlamıyorum
pop noktaları yok doğru düzgün

ping sorununu özellikle VDSL/ADSL Vodafone Net kullanıcıları çok yaşıyor.Oyun oynayacaksan eğer hiç bulaşma vodafoneye git turknet al millenicom al
 
Pop noktaları yok doğru düzgün.

Ping sorununu özellikle VDSL/ADSL Vodafone Net kullanıcıları çok yaşıyor. Oyun oynayacaksan eğer hiç bulaşma Vodafone'ye git TurkNet al Millenicom al.

Çok geç, bugün öğlen Vodafone bağlatıldı. Galiba burada Millenicom ve TurkNet yok. CS:GO'da çok fark etmiyor fakat LoL oynarken falan fark ediyorum pingi.
 
Çok geç, bugün öğlen Vodafone bağlatıldı. Galiba burada Millenicom ve TurkNet yok. CS:GO'da çok fark etmiyor fakat LoL oynarken falan fark ediyorum pingi.
Bir internet hizmeti alacaksan tek fiyata değil verdiği hizmetin performansından tut müşteri hizmetlerine kadar herşeyi kaliteli olmalıdır.Ucuz diye alınmamalıdır.

Bir internet hizmeti alacaksan tek fiyata değil verdiği hizmetin performansından tut müşteri hizmetlerine kadar herşeyi kaliteli olmalıdır.Ucuz diye alınmamalıdır.
yani tek ucuzluğa değil onu kastetmek istedim
 
Bir internet hizmeti alacaksan tek fiyata değil verdiği hizmetin performansından tut müşteri hizmetlerine kadar her şeyi kaliteli olmalıdır. Ucuz diye alınmamalıdır.

Doğru diyorsun fakat başka seçenek yok. Sadece TT ve Vodafone var sanırım.
 
Yaşadığım apartmanda Vodafone fiber ve Kablonet altyapısı var. Engelli 200/20 Mbps pakete 111 ₺ fatura ödüyorum diğer firmalarda 24 Mbps 100 TL'den başlıyor. Bende seçeneğimi Vodafone fiberden yana kullandım. (2017-2021 arası TurkNet kullanmış birisiyim) şu an tek sorun sadece yüksek ping onun haricinde hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Ama şuna katılırım performanstan öte müşteri hizmetleri önemli işi bilen adama ulaşana kadar akla karayı seçtiriyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı