Volkswagen T-Roc 2.0 TSI R4Motion incelemesi

Açıkçası şu anki aracımı (2019 Mondeo 1.5 EcoBoost Titanium) C HB fiyatına aldım ancak performansı ve bozuk yol kabiliyeti pek tatmin etmiyor, ayrıca yakıt tüketiminin araca göre fazla olduğunu düşünüyorum. Aracımı değiştirmeyi düşünüyordum, hacim olarak da büyürse iyi olur. SuperB Scout 2.0 TSI, Passat Alltrack 2.0 TSI, T-Roc R 2.0 TSI, RS Q3 2.5 T-FSI (Bu diğerlerinden çok daha pahalı) arasında kalmıştım. Plastik kalitesi beni etkilemez, ısındım gibi bu araca. Passat, SuperB ve RS Q3`e de bakmak lazım tabii. İyi günlerde kazasız sorunsuz kullan aracını

2017 honda 1.6 i-vtec eco elegance paket kullanıyorum. Mutluyum. Tabi aklıma bu aracın parasına yurtdışında neler alabileceğim gelince yerime oturuyorum. Hayırlı olsun...

@The Man From E.A.R.T.H. Hocam arkadaş yakıt tüketiminden ve çok yol yaptığından bahsetmiş özellikle, C63 bu açıdan sınıfta kalır. Bunun yanında T-Roc 4Motion`un hafif arazi kabiliyeti azımsanamayacak düzeyde, bu açıdan da artısı var. Alım maliyeti olarak da arada dağlar kadar fark var, o fiyatlara çıkıldığında yakıt tüketimi (nispeten) daha az olan Giulia QV, SUV isteniyorsa da Stelvio QV alınması daha mantıklı olur. Bu araçlar daha verimliler, ayrıca (yeni bir Giulia kullanıcısı, eski Mondeo sahibi olarak) D+ segment olduklarını düşünüyorum.

Bizim ülkemizde de 1.0 TSI gelsin anca. Tabi Vergiler ve Doğuş Otomotivin mükemmel(!) fiyat politikası sayesinde 1.0 Motorda kurtarmıyor. En ucuz araba Egea ve 113 Bin TL olmuş.

Araba güzel. Ben VW arabalarını aslında seviyordum ama Dieselgate skandalı sonrası soğudum. Üstelik Almanya'da durumlar nasıl bilmiyorum ama ülkemizde VAG Fanboyları gerçekten uzak durulması gereken bir kitle. Her araba yorumunun altına "Alman tankı", "Siz Japon, Amerikan tenekelerine binin.", "Alman konforu var bunda. Diğerleri kumda oynasın.", "Passat'ın tok kapı sesi var." gibi saçma sözler söylüyorlar. Birisi gitmiş 1980 model Supra ile günümüzün BMW'sini kapıştırıyor. BMW daha konforlu daha hızlı diyor Supra 280 beygir diyor ama bilmiyor ki centilmenlik anlaşması var.

Üstelik DSG sorunları, pek başarılı olmayan servis hizmeti, yol tutuşunun pek iyi olmaması, çoğu şeyinin opsiyon olması, pahalı parça fiyatları, rakiplerinden geri kalmış bazı özellikler gibi sebepler beni bu firmadan soğuttu. Araba güzel ama onun yerine 2008 ya da Puma daha iyi gibi. Tabi bu iki firmanın da son zamanlarda nasıl zam yaptığını unutmadık.

Hocam C63 daha pahalı mı? Benim bildiğim normal C63'ler C segment sıfır hatchback fiyatlarında, Black Series aşırı pahalı olanı.

Yeni modellerinden bahsetmiştim, Giulia ve Stelvio ile yakın kondisyonda olmaları açısından.
Yenisi alınmaz bence . GT63'teki gibi 640 beygir verseler tamam da 500 beygir biraz az bence, zaten drag yarışında da W204 geçiyor. Sadece o motoru için W204 alınır. Belki deli gibi yakar ama o motora değer.

Plastik kalitesi düşük kalsa da güzel bir araç, incelemen de gayet bilgilendirici olmuş. Ben G30 530i ile geçemem herhalde bunu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…