Volkswagen'in Gereksiz Pahalı Olması

Screenshot_20210414_000740_com.android.chrome.jpg

Cevap açık sanırım, A5 varken meh.
 
Fiyat kıyaslamasını sahibinden.com'dan yapmak da ne bileyim... Ben de arabama 2 milyonluk fiyat yazayım o sarı sitede, ona göre de kıyaslama yapın. :D 3 litrelik motorun vergi dilimiyle de 2 litrelik motor kıyaslanmış bir de. Aynı vergi dilimine giren modelleri karşılaştırmak lazım. Bu ülke Dünya'daki en saçma sistemlerinden biri olan motor hacmine göre vergi sistemine sahip. Bir araba 1.6 litre ve altı hacimde fiyatı normal oluyorken bu 2 litre ve üzerine çıktığında vergiden dolayı fiyatı inanılmaz bir artış görüyor.

Passat 2 litrelik motorun vergisiyle çıktığı fiyatta alınmaz. Bayi indirimiyle 2 litre motorla Business 670 bin TL, Elegance paket 800-810 bin TL'ye alınıyor. %80'lik vergi dilimine giren motor seçeneğiyle ihtiyaç doğrultusunda tercih edilebilir. Yine de Superb fiyat/fayda oranında çok daha iyi durumdayken ben olsam Passat yerine Superb alırdım.
 
Son düzenleme:
Bu da nerede olduğuna bağlı. :D Lüks villayı bırak, ortalama evin 3 milyondan başladığı yerler de epey var malum. :D
O yerlerde ev satın alacak adama pek dokunmaz gibi hocam ama haklısınız, NY'de vesaire bu fiyatlara ev almak zor olsa da bizim ülkede bir arabanın bu fiyatlarda olmasına gözlerim doluyor :D
 
VW AG'nin arabalarına para vermeyi mantıklı bulmuyorum. Ha ilk kasa A4 Avant Quattro alınabilir ama artık yeniler para etmez. Donanım yok, konfor yok, yol tutuşu hak getire, sağlamlığı sorgulamak ayıp, teknoloji ve yalanlarda cabası. Doğuş Oto cepliyor parayı zaten.
 

Geri
Yukarı