Volta VSM için hangi aksesuarlar gerekli?

birisi592

Decapat
Daha fazla  
Volta VSM için önerileriniz var mı?

Şu an şunları almayı düşünüyorum:

• Paspas
  • Koltuk kılıfı.
  • Arkasına 48 litre çanta.
  • Telefon tutacağı.
  • Ayna seti.
  • 38 ah jel batarya.
  • Akıllı beyin.

Son düzenleyen: Moderatör:

• Paspas
  • Koltuk kılıfı.
  • Telefon tutacağı.
  • Ayna seti.
  • 38 ah jel batarya.
  • Akıllı beyin.

Hızlı şarj aleti al lithyum pil telefon tutacağı akıllı beyin önerim değil ama alacaksan bir şey diyemem. Karbon kaplama güzel olabilir bazı yerlere

• Paspas
  • Koltuk kılıfı.
  • Telefon tutacağı.
  • Ayna seti.
  • 38 ah jel batarya.
  • Akıllı beyin.

Ben olsam paspas, koltuk kılıfı gibi gereksiz eşyaları hiç tercih etmezdim. Dızo motoru gibi duruyor. Sonra bu insanlar motorum modifiyeli diye geçiniyor. Akıllı beyinde de şunu söylemekte fayda var, motorun şarjı 10 saat dayanıyorsa taktıktan sonra 3 saat falan dayanacak. Yazılımla motorun yapılış şeklinin tersini yapıyorsun motora.

Hızlı şarj aleti al lithyum pil telefon tutacağı akıllı beyin önerim değil ama alacaksan bir şey diyemem. Karbon kaplama güzel olabilir bazı yerlere.

Lityum pahalı bu motor beni 2 sene idare etse yeter o yüzden jel iyidir.
Hızlı şarj aleti linki atar mısın 48 volt 38ah aküye uyumlu.

Ben olsam paspas, koltuk kılıfı gibi gereksiz eşyaları hiç tercih etmezdim. Dızo motoru gibi duruyor. Sonra bu insanlar motorum modifiyeli diye geçiniyor. Akıllı beyinde de şunu söylemekte fayda var, motorun şarjı 10 saat dayanıyorsa taktıktan sonra 3 saat falan dayanacak. Yazılımla motorun yapılış şeklinin tersini yapıyorsun motora.

38 ah akü boşa değil ya. Tahminimce 100km menzil göreceğim. Koltuk kılıfı kediler tırmıklamasın diye. Paspasdan belki vazgeçebilirim. Bu arada motoru öyle Hindistan otobüslerine benzetmeyeceğim ve modifiyeli diye geçinmeyeceğim.

Son düzenleme:
Lityum pahalı bu motor beni 2 sene idare etse yeter o yüzden jel iyidir.
Hızlı şarj aleti linki atar mısın 48 volt 38ah aküye uyumlu.

38 ah akü boşa değil ya. Tahminimce 100km menzil göreceğim. Koltuk kılıfı kediler tırmıklamasın diye. Paspasdan belki vazgeçebilirim. Bu arada motoru öyle Hindistan otobüslerine benzetmeyeceğim ve modifiyeli diye geçinmeyeceğim.
Yok üstad istediğini yap motor senin zaten ben kendi fikrimi belirttim.38 ah Akü hiç bir şeyi değiştirmeyecek,bende eskiden volta kullandım.

Sen “amper artarsa menzil artar” diyorsun ama olay sadece o değil. Evet, teoride menzil uzar ama bu her zaman pratikte geçerli olmuyor. Motorun gücü, voltaj, kontrolcü, BMS, yol yapısı, sürüş şekli — hepsi etkiliyor. Akü büyüyünce menzil artar gibi durur ama sistem kaldırmıyorsa tam performans vermez. Üstelik o büyük akü daha ağır, bu da ekstra yük demek; motor daha çok çalışır, daha çok tüketir. Yani sadece aküyü büyütmekle “her şey değişti” diyemezsin. 100 km gibi bir rakamı test etmeden söylemek de pek sağlıklı değil dostum benim.

Sen “amper artarsa menzil artar” diyorsun ama olay sadece o değil. Evet, teoride menzil uzar ama bu her zaman pratikte geçerli olmuyor. Motorun gücü, voltaj, kontrolcü, bms, yol yapısı, sürüş şekli — hepsi etkiliyor. Akü büyüyünce menzil artar gibi durur ama sistem kaldırmıyorsa tam performans vermez. Üstelik o büyük akü daha ağır, bu da ekstra yük demek; motor daha çok çalışır, daha çok tüketir. Yani sadece aküyü büyütmekle “her şey değişti” diyemezsin. 100 km gibi bir rakamı test etmeden söylemek de pek sağlıklı değil dostum benim.

100 değil 80 km menzil olur.

80 km de yine test edilmeden söylenmiş bir rakam. Akü 38Ah olsa bile, yol durumu, sürüş tarzı, lastik basıncı, motor verimi, hatta hava sıcaklığı bile menzili etkiler. Kağıt üstünde 80 km diyebilirsin ama gerçek hayatta bu değer çoğu zaman tutmaz. Ayrıca sistemin diğer parçaları (BMS, kontrolcü, motor) bu aküyü verimli kullanmazsa o 80 km hayal olur. Yani akü büyüdü diye otomatikmen 80 km menzil olacak diye bir garanti yok.

80 km de yine test edilmeden söylenmiş bir rakam. Akü 38ah olsa bile, yol durumu, sürüş tarzı, lastik basıncı, motor verimi, hatta hava sıcaklığı bile menzili etkiler. Kağıt üstünde 80 km diyebilirsin ama gerçek hayatta bu değer çoğu zaman tutmaz. Ayrıca sistemin diğer parçaları (bms, kontrolcü, motor) bu aküyü verimli kullanmazsa o 80 km hayal olur. Yani akü büyüdü diye otomatikman 80 km menzil olacak diye bir garanti yok.

Hiç artış olmaz o zaman. Lifepo4 30 ah akü takılırsa peki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı