Volvo Fanboyları

Ben sadece Mercedes - Benz'e fanboyluk yaparım. Bir muadili daha yok abi. Bambaşka bir şey. Bu arada BMW gerçekten genel olarak çok arıza veren bir araba. Ayrıca çirkin de. Samimi söylüyorum asla tercih etmem. Alman arabaları ile ilgili bir sıralama yapacak olursam şöyle olur.
1) Audi
2) VW
3) BMW
4) Opel
5) Seat
6) Skoda.

Bu liste de Mercedes neden yok? Çünkü kıyaslamayı doğru bulmuyorum asla kıyaslanamaz. Kıyaslanması teklif dahi edilemez. Porsche'nin sınıfı dolayısıyla onu da dışarıda bıraktım.

Son olarak 3 ve 4. Sırada bulunan arabalar çeşitli yönlerden yer değiştirebilirler. Yani eşit sayılabilirler.

ir de Seat'ı Skoda üstüne koymak nedir ya Markanın kendisi bile öyle bir iddiada değil.
Hayır, tam olarak öyle iddiada. Skoda fanboyluğunu demeyeyim de, sevgini biraz ölçülü tutmalısın.

''Volkswagen Grubu, halihazırda belli bir sınıf farkına sahip Skoda ve SEAT markalarını birbirinden daha da uzaklaştırmayı planlıyor. Alman otomotiv devi, Skoda’yı daha ulaşılabilir hale getirerek markanın Hyundai, Kia ve Dacia gibi markalara karşı daha iyi bir rakip olmasını istiyor. Firma, SEAT isminin ise daha lüks modellerle anılmasını hedefliyor.''

KAYNAK: VAG, SEAT ve SKODA markaları için yeni bir planlama yapıyor

Valla hocam şu ana kadar o plan pek tutmamış gibi .

Valla hocam şu ana kadar o plan pek tutmamış gibi.
Bir anda olacak bir şey değil ki bu, markaların müşteri profilleri oturmuş durumda. Eskiden bu 2 marka denk ama birisi konfor odaklıyken diğeri sportif odaklı araç üretiyorlardı. Belli bütçesi olan bu müşteri profilini güncellemeleri gerekecek, bu da zaman isteyen bir şey.

Mesela Volkswagen'in epey süredir iddiası şuydu; premium ve uygun fiyatlı arabalar arasındaki ek basamak olmak. Böylece kârlılıklarını "biraz" daha artırarak hem fiyat yükseltme hem de gerektiğinde pazarlık marjını artırmayı hedeflediler. Başardılar ama bu hemen olmadı.

Şimdi Peugeot tam Volkswagen'in karşısına konumlanmış durumda ama insanların hâlâ önemli kısmı kaç yıl geçmesine rağmen bunu kabullenmiş durumda değil. Bayiye gittiğinde son satış fiyatları neredeyse aynı ama insanlar Volkswagen'in yüksek liste fiyatlarını ödemeye razı olarak o bayiye gidiyorken, Peugeot'nun liste fiyatı biraz daha makul olmasına rağmen önyargılı gidiliyor.

Son düzenleme:
Tok kapı sesi şakaya gelmez

Gerçekten komikler. Volvo kötü demiyor ki kimse. Olduğundan fazla abartılıyor sadece sorun bu. Alman markaları çöp bir Volvo iyi, sağlam. (!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…