VPN faturaya yansır mı?

axteen

Picopat
Daha fazla  
Son günlerde bildiğiniz gibi Instagram kapandı. Ben dışarıda hücresel veri ile VPN açıp Instagram'a girersem internetimden mi gidiyor yoksa faturaya para mı yazıyor? Bir de VPN ile birini ararsam yine faturaya mı yansıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son günlerde bildiğiniz gibi Instagram kapandı. Ben dışarıda hücresel veri ile VPN açıp Instagram'a girersem internetimden mi gidiyor yoksa faturaya para mı yazıyor? Bir de VPN ile birini ararsam yine faturaya mı yansıyor?
Faturana yazılmıyor, normal yurtiçi internet olarak gözüküyor. Bazı vodafone'larda yurt dışına hoş geldin diyenler var(Tiktok'da gördüm :D)ama benim vodafone kullanıp vpn açan arkadaşım var bir sıkıntı olmadı bende diyor. Ayrıca VPN'i sadece İnstagram, girersen roblox veya wattpad için kullanmanı, işin bitince de kapatmanı öneririm.

Faturana yazılmıyor, normal yurt içi internet olarak gözüküyor. Bazı Vodafone'larda yurt dışına hoş geldin diyenler var(TikTok'da gördüm :D)ama benim Vodafone kullanıp VPN açan arkadaşım var bir sıkıntı olmadı bende diyor. Ayrıca VPN'i sadece Instagram, girersen Roblox veya wattpad için kullanmanı, işin bitince de kapatmanı öneririm.

Bilgilendirme için teşekkürler zaten kestirmelerden otomatik kapama ve açmayı yapmıştım önerebilirim size de.

Ya ben anlamıyorum, böyle saçma sapan düşünceler nereden aklınıza geliyor? :D

IP değişiyor ya yurt dışı olarak yansıyıp faturama gelir mi diye düşündüm arkadaşlarımdan böyle olup 1K fatura gelenler var. Neresi tam olarak saçma anlamadım?

Bilgilendirme için teşekkürler zaten kestirmelerden otomatik kapama ve açmayı yapmıştım önerebilirim size de.

IP değişiyor ya yurt dışı olarak yansıyıp faturama gelir mi diye düşündüm arkadaşlarımdan böyle olup 1K fatura gelenler var. Neresi tam olarak saçma anlamadım?
1K Fatura gelenler genelde tiktok üzerinden montaj yapanlar veya 30 GB tarifesi olanlar felan. Ya da gerçekten aşım yapıp VPN'i bahane edenler. Ben kendim türk telekom üzerinden denedim ve yurtiçi yazdığıma şahit oldum Almanya'dan, diğer operatörler de de benzer durum olacaktır.

1K Fatura gelenler genelde tiktok üzerinden montaj yapanlar veya 30 GB tarifesi olanlar felan. Ya da gerçekten aşım yapıp VPN'i bahane edenler. Ben kendim türk telekom üzerinden denedim ve yurtiçi yazdığıma şahit oldum Almanya'dan, diğer operatörler de de benzer durum olacaktır.
Bazı VPN protokollerinde veriyi iki kez alırsınız, veriyi birinciye aldıktan sonra şifreli şekilde karşı sunucudan (VPN protokolu olan sunucu) tekrardan alırsınız, bu nedenle aşım yapabilirsiniz ve internetiniizi daha da fazla kullanabilir ama bu protokoller normal gündelik hayatta kullanılan VPN'lerin protokolleri olmamakta. PPTP veya GRE tünel protokolleri ilk açıkladığıma örnektir. Halkımız yok VPN'e ceza geliyor söyle oluyor paranızı çekiyor vesare bilinmedik inin cinin top oynadığı yerden VPN'lerini indirip paralarını çaldırmakta pek meşhur.

Yeni konular

Geri
Yukarı