Vucüt geliştirme için bulk yapılmalı mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop:Huawei Matebook D15
İşlemci:AMD Ryzen™ 5 5500U
Depolama:512 GB SSD
Ram:8 GB
Ekran Kartı:AMD Radeon™ Graphics(Vram bilmiyorum)
Yaklaşık 2-2.5 aydır fitness yapıyorum ve 14 yaşındayım. Başlangıçta yağ oranım çok yüksek olduğu için ramazan ayını da fırsat bilerek bir definisyona girdim ve yağ oranımı bulk yapmam gerektiğini düşündüğüm seviyeye kadar indirdim. Şimdi ise 10-11 aylık bir bulk yapmak ve önümüzdeki yaza 3 ay kala definisyona girip kaslarımı parçalamak isytiyorum. Bulktayken ise clean bulk yapıp naturel bir şekilde minimum yağ alıp en fazla kas kütlesi kazanmayı hedefliyorum. İnternet üzerinde almam gereken kaloriyi hesapladığımda 2400 kcal çıkıyor. Buna 400 kcal ekleyip 2800 kcal ile bulk yapmayı düşündüm. 56 kiloyum ve günde 65 gr (sağlıklı)yağ antrenman günleri 130 diğer günler ise 95 gr protein alıp kalanını karbla tamamlamayı düşündüm ama karb 400 gr yakın oluyor. Bana daha önce bu kadar yüksek karbla beslenmediğim için çok yüksek geldi ancak bu konuda tecrübeli ve bilgili abilerim varsa onların da görüşünü almak isterim beslenme konusunda.
Ayrıca şu ana kadar yaptığım antrenman programını da değiştirip antrenman programıma bench press, squat, deadlift gibi temel hareketleri ekleyip onlarda da ustalaşmak istiyorum. Bu yüzden yine bu konuda tecrübeli abilerim varsa onlardan da ufak bir antrenman programı yardımı da almak istiyorum. Şunu da ekleyim, spor salonuna haftada 3 gün gidiyorum ve bu yüzden full body program türünü tercih ettim ama farklı tavsiyeleriniz varsa da belirtebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı