Vücut kıllarını lazer ile aldırmak sakıncalı mıdır?

Makaleler
12
Daha fazla  
Arkadaşlar, özellikle kolum ve sırt bölgesi olmak üzere vücudumdaki kılları kalıcı olarak lazer ile aldırmayı düşünüyorum. Bunun herhangi bir sağlık sakıncası var mıdır? Dövme yaptırmak istiyorum ama kıllar kalıcı olarak gitmeden yaptırmayacağım. Sağlık yönünden sakıncası olmaması önemli.

Profesör Dr. @Murat5038, konu hakkında bilginiz var mıdır?

Dövme yaptırmak istiyorsun ve bana lazer'in zararlarını soruyorsun :D Gerçekten ilginç.
İnsan vücuduna işleyen çoğu şeyin zararı olur ancak bunu yıllarca görmeyebilir yada hiç farkettirmeyebilir. Ancak zararları olur.
Lazer'in tabi ki zararları var onu uygulayacak seans ve ışınların seviyesine göre zararı artar veya azalır. Yapılacak bölge ile de alakası var. Dövme zaten zararlı ileride kanserden tut deri hastalıklarına kadar ilerleyebilir. Üstüne ateşli hastalık vs gibi bir çok sebep ortaya çıkabilir. Kısaca yukarıda dediğim gibi hangi zararlıdan uzak durmak istiyorsun veya kaçına gerçekten ihtiyacın var onu kendine sorman lazım.
Lazer Epilasyon Yan Etkileri | DermArt Bakırköy
Tattoos: Understand risks and precautions - Mayo Clinic
Dövme yaptırmanın sağlığa zararları

Ben aldirdim bazi yerlerdeki killarimi lazerle... Hatta buna benzer bir konu daha önce acilmisti orda da yazmistim...
16 seans sürmüstü sanirim... Omuzumda killar cikiyordu, koltuk alti ve bazi bölgeler... :)

IPL teknolojisi ile yaptirirsan hic zarari yoktur. Tavsiye ederim...
@Neşeli Enginar, nerede yaptırdın acaba? Ve ne kadar ödediniz toplam? Ve kaç tane bölge için?

Dövme yaptırmak istiyorsun ve bana lazer'in zararlarını soruyorsun :D Gerçekten ilginç.
İnsan vücuduna işleyen çoğu şeyin zararı olur ancak bunu yıllarca görmeyebilir yada hiç farkettirmeyebilir. Ancak zararları olur.
Lazer'in tabi ki zararları var onu uygulayacak seans ve ışınların seviyesine göre zararı artar veya azalır. Yapılacak bölge ile de alakası var. Dövme zaten zararlı ileride kanserden tut deri hastalıklarına kadar ilerleyebilir. Üstüne ateşli hastalık vs gibi bir çok sebep ortaya çıkabilir. Kısaca yukarıda dediğim gibi hangi zararlıdan uzak durmak istiyorsun veya kaçına gerçekten ihtiyacın var onu kendine sorman lazım.
Lazer Epilasyon Yan Etkileri | DermArt Bakırköy
Tattoos: Understand risks and precautions - Mayo Clinic
Dövme yaptırmanın sağlığa zararları
@Murat5038, demek istediğim şey sadece dövmeler için tüysüz bir bölge oluşturmak yani :). Dövmenin profesyonel biri tarafından yapıldığında zararı yok. Fakat lazer hakkında net bilgim yok :). Dövme ile olan alakası bu, hemde çok kısa bile olsa vücudumda kıl sevmiyorum :).

@Murat5038, demek istediğim şey sadece dövmeler için tüysüz bir bölge oluşturmak yani :). Dövmenin profesyonel biri tarafından yapıldığında zararı yok. Fakat lazer hakkında net bilgim yok :). Dövme ile olan alakası bu, hemde çok kısa bile olsa vücudumda kıl sevmiyorum :).
Ben açıklamayı yaptım karar sizin. Kol benim kol olmadığından sorun değil :) [Recep ivedik: Kapı benim kapı olduğundan sorun yok :) ]

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı