Vurdumduymaz rahatlıkta zirve laptop firması

Orkun Ürek

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2016
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepsiburada üzerinden "Technobag" adlı firmadan 10 ay önce bir Lenovo Ideapad MX330 i5 10210u 512 GB SSD 15.6 IPS ekran 8 GB RAM bulunan bir laptop aldım ve 10. ayında büyük bir anakart arızası verdi ve teknik servise yolladım. Teknik servisten ürün geldiğinde sorun çözülmemiş üstüne sorun eklenmişti bunun üzerine tekrar yolladım ve doa raporu kararı yani ayıplı ürün olduğunu bildirdiler. Bende bunun üzerine TECHNOBAG adlı firmayla iletişime geçtim ve bilgisayarı alalı 10 ay olduğunu o fiyata aynı özelliklerde alamayacağımı değişim istediğimi yoksa muadil farklı bir ürün ya da misliyle muadil istediğimi belirttim fakat satıcı çok rahat ve garip bir üslübla istediğin yere dava edebilirsin ben değişim yapmıyorum dedi :) Konuyu asıl açma sebebim tüketici hakem heyetine başvurdum ama belki daha kısa bir çözüm varsa bulmak çünkü tüketici hakem heyetinden bayağı uzun bir süre sonuç çıkmıyor ve de umarım kimse TECHNOBAG adlı firmadan alışveriş yapmaz. Ekte tüketici hak kılavuzunda yazanları ekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • tüketicihak.png
    tüketicihak.png
    43,6 KB · Görüntüleme: 99
Tüketici Hakem Heyeti ile sorunu kesinlikle sonuna kadar götürün ve çözün. Muadili veya daha iyisi bir ürünü alana kadar vazgeçmeyin. Elinizde olmayan sebeplerden dolayı zararını siz çekecek değilsiniz. Müşteri mağdur edilmez, firmalar ise her ihtimali düşünüp tüketiciyi mağdur etmeyecek şekilde hizmet vermelidir. Para kazanmayı biliyorlarsa, sorumluluk almayı da bilmeliler.
 
İnsanların atladığı bir nokta var, bu siteler artık önceden yaptığı gibi kendi deposundan satış yapmak yerine Ebay tarzı satıcı firmalarla anlaşma yaparak rekabete ayak uydurdu, bu durumda da olan müşteriye oldu, ben de aynı durumu farklı ürünlerde gittigidiyor sitesinde yaşadım ama gördüğüm kadarıyla müşteriye hiç yardımcı olmayan firmaların başında hepsiburada geliyor, umarım halledersin.
 
THH'ye başvurun, peşini bırakmayın:
 
Misli ile değişim yada muadil ürün konusunu yanlış biliyorsunuz bence tekrar araştırın. Misli demek üst model demek değildir. Kaldı ki zaten size üst modeli vermek gibi bir yükümlülükleri yok. İade yada değişim raporu ile Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz fakat ellerinde aynı ürün yoksa fatura bedeli kadar tutarda iade yapmakla yükümlüler.

Aynı ürünü şu an satıyorlarsa o ürünü talep edebilirsiniz tabi ki her zaman için.
 

Geri
Yukarı