Wallpaper Engine PC'yi çok yorar mı?

xepadd

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar Wallpaper Engine almayı düşünüyorum, RTX 3060 Ryzen 5 5500 işlemcisine sahibim oyun performansım düşer mi? Windows 10 kullanıyorum çok bir sıkıntı olur mu aşırı kullanım vs? 1080p monitörüm var.

Maksimum 1 GB RAM kullanıyor bende de liveyl wallpaper vardı.

Ben kullanıyorum neredeyse fark yok tabii bütün ayarları fullerseniz yorar, 30 FPS orta-yüksek ayarlar en iyisi ki yormuyor.

Dosya Ekleri

• 1742069135294.png
    1742069135294.png
    11,9 KB · Görüntüleme: 37
Bir uygulama veya oyun tam ekran olunca Wallpaper Engine duruyor zaten. Çalışırken kullandığı sistem kaynağı kullandığınız duvar kağıdına göre değişir.
Wallpaper Engine ayarlarında FPS 30 seçip grafik ayarlarını kapatın veya en düşüğe çekin.

Gereken ayarları yaptığınızda oyun içerisinde etkisi sıfıra bile inebiliyor. Ayarlar kısmında kullanacağınız duvar kağıdının grafiklerinden tutun, "Ne zaman etkin olsun?" veya "Ne zaman dursun?" gibi seçenekleri ayarlayabiliyorsunuz. Önerim ise eğer bir ön yargınız var ise "Diğer uygulama tam ekran olduğunda" seçeneğini "Durdur (Belleği Boşalt)" olarak işaretleyin ama bence "Duraklat" seçeneğini de kullanmanız aynı şekilde buna yakın bir etki sağlayacaktır.

Yeni konular

Geri
Yukarı