WampServer ile Localhost Kurmada Sorun

OnurB

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
879
Beğeniler
238
Yer
A, A
PHP Kursu Var Elimde (Video). Videodaki Dediklerini Yaptım, Ancak Localhost'larımız Aynı değil. Ondan Sonra Ben localhost/deneme/phpinfo.php Klasörünü Mozillaya Yazdıgımda Bişi Acilmiyor, Sayfa Bulunamadı Dior. Nerde Hata Yaptım? Yardım eder misiniz?

Kurulumu AppServ ile yapıyorum.

Kursun Videosu:


Fotolar Dogru Yaptıgıma Dair..

 
Son düzenleyen: Moderatör:
KS
OnurB

OnurB

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
879
Beğeniler
238
Yer
A, A
KS
OnurB

OnurB

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
879
Beğeniler
238
Yer
A, A
Diğer rehber ile yüklediğin WampServer ve AppServ gibi uygulamaları Denetim Masasından kaldır. Ardından buradaki rehberdeki linklerden güncel sürümü indirip kur ve yazanları aynen uygula.

Dediklerinizi Yaptım ancak Sonra Olmayınca Başka Bir Arkadaşa Danıştım Ve O da Bana Sadece Apache'yi wampservere baglamam gerektigini söyledi. Sonra Apache 2.2'yi kapatıp Wampapache'yi calistirdim, sorun halloldu. Ancak bu sefer de güncel sürümden kaynaklaniyor olsa gerek:

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in C:\wamp\www\deneme\merhaba.php on line 9

Hatasını Alıyorum. Hiç bir Kodumu Okumuyor.

Kurs Videosu İle Aynı Ancak Olmior. Arastırdığımda Sürümden Kaynaklanior diorlar. Oysaki sizin verdiginiz sürümlerinizi kullanmaktaym. Sorun baska nerden kaynaklanıyor olablir?

Bide Benim PHP ler Okunmuyor Fotolar Bunlar Aynı Ama Olmior

Benim yaptıgım: alkan.php
Kursun yaptıgı: merhaba.php

Hocam Bakın Nerde Hata Yaptım Bir Türlü İlk Asamayı Gecemedim.

Benim Yaptıgım



Kursun Öernegi


Bakın Bembeyaz..


Buda Kursun Yaptıgı Merhaba.php nin kusursuz okunusu :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Burak Alkan

Gigapat
Yönetici
Katılım
12 Haziran 2011
Mesajlar
14.712
Beğeniler
6.496
Yer
Nebuchadnezzar
Şu kodu kopyalayıp yapıştırır mısınız?

Kod:
<html>
<head>
<title>Temel</title>
</head>
<body>
<?php
echo "Merhaba Dünya";
echo "<br>";
print "Merhaba Dünya!";
echo "<br>";
echo "Merhaba"."Dünya";
echo "<br>";
echo 10+5;
?>
</body>
</html>

Sanırım sizin oluşturduğunuz dosyanın encoding'inde (karakter kodlaması) bir sorun var. Dosyayı da upload ettim:

Merhaba.php
 
KS
OnurB

OnurB

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
879
Beğeniler
238
Yer
A, A
Hayır anlamadınız beni. Ben yazdım neden benimkini beyaz sayfa olarak okudu? Ben PHP öğrenmeye çalışıyorum ancak 1 haftadır ilk dersleri geçemedim. Siz upload ederseniz ben Anlamam,ben öğrenmeden geçmek istemiyorum. Ayrıca her derste ne anlatılmışsa onun dosyası verilir...
Eğer öğrenirsem dileyin benden ne dilerseniz.

DİPNOT: Gercekten üyeye yardım etmek için elinizden geleni yapıyorsunuz.. Sizi takdir ediyorum.
 
KS
OnurB

OnurB

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
879
Beğeniler
238
Yer
A, A
Saatlerden beri bakıyorum sorun nerde diye. Şimdi buldum:


Ne diyeyim ben şimdi Allah gönderdi seni bana. 2 hocaya gösterdim bulamadılar. Yemin ediyorum şuan dile benden ne dilersen. Galiba sitemi tanıt ,öner diceksin. Önceden demiştin, bundan sonra sitene üye cekicem, paylasım yapıcam böyle büyük bir yardımı yaptıgın için. Ufak bişi hibi gözikior ama php öğrenmeyi birakacaktım bugun, ama sen son saniyede yetistin oldu. Dile benden ne dilersen çok ama çok teşekkürler.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarı