Warframe üstünde Platinium satarak para kazanılır mı?

atitalha

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Warframe'den Platinium satarak para kazanılır mı? Oyuna başlamak istiyorum ve Platinium diye bir şey varmış bunlar oyunda her şeyi yapabiliyormuşuz. Yani oyunun temel gereksinimi gibi bir şeymiş sanırım. İnternettende baktım bir sürü satış alış sitesi vardı. Ve onlar arasından en çok tıklanan bir siteye girdim adam neredeyse her gün satış yapmış. Dolar bazında yapıyor bir de bunu. Beni azıcık daha aydınlatabilir misiniz?

Plat satarak para kazanmak kolay olmayacaktır. Oyun grind üstüne olduğundan epey zaman geçireceksiniz. 26 Master Rank'e sahip biri olarak eğer para kazanmak için girecekseniz tavsiye etmem. Çünkü uzun uğraşlar vereceksiniz. Ayrıca bu tespit edilirse ban yeme ihtimaliniz de var. Sebebi ise oyunda Platlar genelde oyun içi eşya karşılığında takas edilir. Yani gerçek para karşılığı satmak oyununda normalde olan birşey değil.

Oyunda endgame düzeyinde birisi olarak önermem. Trade logdan tespit edilirse banlarlar direkt. Oyunda genel olarak bir şeyin süreci çok uzun sürüyor ve o emek 1 kez boşa giderse tüm süreç çöp olur.

Ek olarak oyunda şu anda plat kasmak eskiye nazaran çok çok daha zor. Çoğu şey çok ucuz plattan satılıyor. İyi plat eden eşyaların çoğunluğu da oyunda eski oyuncularda bulunan relic dediğimiz ve geçiçi olarak elde edilemeyen paketlerde ya da yeni çıkan şeylerde oluyor. Onları da düşürüp bir de şansa dayalı olarak çıkartmak gerekiyor. Hadi ikisini de yaptınız diyelim çok uzun süre yüksek fiyatta kalmıyor çünkü tek satan siz olmuyorsunuz.

Arkadaşlar Warframe'den Platinium satarak para kazanılır mı? Oyuna başlamak istiyorum ve Platinium diye bir şey varmış bunlar oyunda her şeyi yapabiliyormuşuz. Yani oyunun temel gereksinimi gibi bir şeymiş sanırım. İnternettende baktım bir sürü satış alış sitesi vardı. Ve onlar arasından en çok tıklanan bir siteye girdim adam neredeyse her gün satış yapmış. Dolar bazında yapıyor bir de bunu. Beni azıcık daha aydınlatabilir misiniz?
Teoride evet, para kazanma şansınız var. Ama riskleri de var. Mesela tespit edilirse ban atılır çünkü RMT yasak oyunda. Hesabınızı önemsemiyor olsanız bile mutlaka end-game'e ulaşmanız gerekecek plat satacak seviyeye gelebilmek için.

Ayrıca platinium kazanabileceğiniz eşyalara erişmeniz hem epey uzun zaman isteyecektir hem de bunu düzenli hale getirmek istiyorsanız günlük uzun saatler grindlamanız gerecektir.

Para kazanma açısından bence Warframe hiç mantıklı bir oyun değil. Çok zaman ister, çok emek ister.

Bir de şöyle bir şey var, yeni ve geri dönen oyunculara Warframe %75 indirim verir. Bu indirimle pek çok oyuncu resmi şekilde çok uygun fiyatlarla plat alır. Bir kez yüklü alım yaptığınızda ise o epeyce idare eder bir oyuncuyu. Üstelik 3. parti sitelerle de uğraşmamış olurlar. Dolayısıyla her şeyi plat ile alıp açan kişiler hariç öyle sürekli bir plat alışveriş döngüsü de yoktur oyunda. Warframe de mutlaka ara verilen ve geri dönülen tarzda bir oyun olduğu için herkes pek çok kez bu %75'i yakalamış olur.

Yine de diyelim ki size 50 plat eden bir şey düşerse, onu oyun içinde satarsınız, sonra ihtiyacınız olan veya grindlamaya üşendiğiniz başka bir 50 platlık şeyi alırsınız. Oyun içinde ekonomi genelde böyle dönüyor. Bu da çok fazla oyun içi masum satıcı demek. Onların para kazanma amacı da olmadığı için, gereğinden düşük fiyatları da kabul ederler. Warframe kitlesi pek ekonomik getiri kafasıyla bakmaz oyuna.

Şahsen ihtiyacı olanlara, ilgili eşyaları çok kez hediye eden insan da gördüm. Biraz daha keyifli ve oyunu oynamak için bir araya gelen bir topluluk kısaca.

Knight, Rise vb oyunlardaki gibi sürekli bir para akışı yok. Çünkü oyunda belli başlı relic gibi eşyalar hariç hiçbir eşya kaybolmuyor. Ancak yeni büyük güncellemeler geldiği zaman plat satışları canlanıyor o da yeni çıkan içerikleri kasmaya üşenen insanlar direkt almaya yöneldiği için.

Ben de çok prof sayılmam oyunda ama hatrı sayılır bir süre oynadım. Oyun daha çok pve ağırlıklı ilerliyor ve bildiğim kadarıyla pay2winlik durumu da pek yok. Yani 0 parayla yeni başlayıp, aynı gün para yatırarak başlayan biri arasında pek bir fark yok. Para yatırmayan oyuncu da, mantıklı gelişim göstererek bir yer edinebiliyor kendine.

Yani demek istediğim, eğer para kazanacak oyun arıyorsanız pvp ağırlıklı ve pay2win oranının bol olduğu oyunlara yönelin. Warframe böyle bir oyun değil. Oynamak için yapılmış bir oyun kendisi.

Geri
Yukarı