WattMan hatalı Sapphire RX 590 SE kullanılır mı?

Sapphire RX 570 8 GB ekran kartı kullanıyordum 3 sene boyunca tek hata almadım. Ama şu an Sapphire RX 590 SE 8 GB ekran kartı aldım ve WattMan hatası veriyor. Bende biraz araştırdım ve frekansları biraz düşürdüm. Bu şekilde kart kullanılabilir mi? Ömrü uzun olur mu? Veyahut sorun çıkarır mı? Bilgisi olan veya uzun süre kullanan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 590 güç tüketimi ve power spike açısından sakat bir kart. UV deneyebilirsin bakalım ne olacak. Keşke daha yeni nesil bir karta geçseydin.
Bendeki psu 700w 80+gold ve Bu gün farklı bir 850w 80+gold psu taktık ve denedik yine wattman hatası veriyor. Stres testine soktuğum zaman 5 dakika sonra siyah ekran verip sistem kendini resetledi. Ama frekansı düşürüp stres testine soktuğumda ise 2 saatlik bir testte sorun çıkarmadı. Aynı şekilde forza 4 ve asetto da oyunun başında donuyordu. Şuan donma sorunu kalmadı. Ama tek merak ettiğim frekans düşürüp kullanmak ne kadar uzun ömürlü olur.

@XMETX frekans düşürmenin ve UV yapmanın ömre olumsuz bir etkisi olmaz. Bahsettiğimiz kart RX 590 olunca güç kaynağı sağlam bile olsa kafayı kırma riski var çok gördük maalesef AMD'nin çok farklı bir mimari kullanan absürt bir modeli, o kadar gücü neye tüketiyor onu da anlamak güç 6700 XT'yi sollar o derece.

Sen voltaj ve frekans düşür bakalım hatalar gidecek mi.

@XMETX frekans düşürmenin ve UV yapmanın ömre olumsuz bir etkisi olmaz. Bahsettiğimiz kart RX 590 olunca güç kaynağı sağlam bile olsa kafayı kırma riski var çok gördük maalesef AMD'nin çok farklı bir mimari kullanan absürt bir modeli, o kadar gücü neye tüketiyor onu da anlamak güç 6700 XT'yi sollar o derece.

Sen voltaj ve frekans düşür bakalım hatalar gidecek mi.
Frekansı düşürdüm ama voltaj düşürmek hakkında maalesef bilgim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı