WattMan hatası nasıl çözülebilir?

231981

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2018
Mesajlar
4.809
Makaleler
1
Çözümler
9
Arkadaşlar selam. Sürekli bu " default Radeon WattMan settings have been restored due to an unexpected System failure " hatasını alıyorum. Oyun oynarken falan değil. Sistemimi ne zaman kapatıp açarsam ya da restart çekersem bu hatayı sürekli alıyorum. Daha önce de konusunu açtım bir sorun yok dediler ama biraz araştırdım overclock falan yapıldığı zaman genelde bu hatayı veriyormuş lakin ben hiç overclock yapmadım MSI Afterburner ile sadece fan ayarı yapıyorum kapatıyorum bu kadar. Bunun için bile hata mı vermesi lazım merak ettim. Birçok video izledim genelde hepsi aynı şeyleri gösterdiği için yine de deneyeyim dedim fakat düzelmiyor yine aynı hatayı veriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Ekran kartım ASUS bu arada ASUS programını kurup program ile gelen ayarları denesem olur mu sizce? Mesela hazır profiller var default, OC ve silent vs diye bunlarla çözebilir miyim ki? Kart şu an da ben ellemediğim halde sanırım o.c modun da kendisi otomatik olarak bu hızda çalışıyor bundan dolayı mı hata veriyor diye düşünmeden edemiyorum.
 
Hatanın size olumsuz bir etkisi var mı? Sadece bildirim olarak mı gönderiyor bunu yoksa çökme vs. mi yaşıyorsunuz?

Ya hocam çökme değil de bildirim olarak geliyor sadece. Rahatsız oluyorum yine de. Normal bir sistem açıldığı zaman hiçbir hata bildirim vs gelmez mesela. Neden her sistemi yeniden açtığımda bu bildirim çıksın ki?
 
Dostum bilgisayarını yeniden başlatıp olay goruntuleyicisine bakar misin kırmızı ünlemli hatada ne yazıyor.

Şu an işim olduğu için yeniden başlatamadım ama sabah bilgisayarı açtığım saatte oluşturulmuş olayı buldum Kernel Power - 41 ve sonrasında bu yazıyor;

"Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir"

Ben sistemi kapatırken zaten bilgisayarı kapat seçeneğinden kapatıyorum hiç kasada ki açma kapama tuşuna basmıyorum. Bilemedim burada neden böyle yazdığını.
 
Bu rehber ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp altta attığım sürücüyü indirir misiniz?


Adrenalin 21.5.2 Recommended (WHQL) olanı indirmelisiniz.
 

Geri
Yukarı