WD Blue 1 TB (WD10EZEX) Ses sorunu

Yol yaptı yol

Hectopat
Bu arada özellikle küçük arkadaşlarımız değil de sayfa yöneticileri ve lütfen harddiskten gerçekten anlayan birileri cevap verirse çok güzel olur. Arkadaşlar eski harddiskim bozulduğu için yeni aldım. Bir tane "WD Blue 1 TB (WD10EZEX)" Sabit Diskin'den aldım ondan sonra diskten şimdi bu konuya koyacağım sesten gelmeye başladı sürtünme hırıldama sesi gibi çizik sesi değil bakın titreşimli sürtünme sesi gibi bir ses. Zaten video da duyuyorsunuz arızalıdır iade ettim. Bu ikinci alışım aynı harddiskten bir daha aldım ama farklı siteden aldım bu marka kaliteli diye her neyse aynı ses bu harddiskten'de çıkıyor tamam çok aşırı çıkmıyor ama duyulabilir sürtünme titreşme hırıldama sesi geliyor. Bu arızalı mıdır mı demek? Veya sorunlu mu? Tekrar iade etmeli miyim? Yani iki tane aldım ikisinin arızalı olma ihtimali az diye düşünüyorum. Lütfen gerçekten anlayanlar cevap versin lütfen.

Bu video ikinci yani son aldığım diskin sesidir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Testler :

test 2.PNG

Test 1.PNG

Eror Scan testi'de yaptım bir sorun çıkmadı.

Son düzenleme:
Bu sesi tanıyorum. Ve bu sesi çıkaran hiçbir HDD'ye hayatım boyunca güvenmedim. Sadece 10 saat çalışmış görünüyor. Sıfır aldıysan değiştirilmesini talep et.

Bu arada özellikle küçük arkadaşlarımız değil de sayfa yöneticileri ve lütfen harddiskten gerçekten anlayan birileri cevap verirse çok güzel olur. Arkadaşlar eski harddiskim bozulduğu için yeni aldım. Bir tane "WD Blue 1 TB (WD10EZEX)" sabit Diskin'den aldım ondan sonra diskten şimdi bu konuya koyacağım sesten gelmeye başladı sürtünme hırıldama sesi gibi çizik sesi değil bakın titreşimli sürtünme sesi gibi bir ses. Zaten video da duyuyorsunuz arızalıdır iade ettim. Bu ikinci alışım aynı harddiskten bir daha aldım ama farklı siteden aldım bu marka kaliteli diye her neyse aynı ses bu harddiskten'de çıkıyor tamam çok aşırı çıkmıyor ama duyulabilir sürtünme titreşme hırıldama sesi geliyor. Bu arızalı mıdır mı demek? Veya sorunlu mu? Tekrar iade etmeli miyim? Yani iki tane aldım ikisinin arızalı olma ihtimali az diye düşünüyorum. Lütfen gerçekten anlayanlar cevap versin lütfen.

Bu video ikinci yani son aldığım diskin sesidir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Testler:

Eki Görüntüle 520866

Eki Görüntüle 520865

Eror scan Testi'de yaptım bir sorun çıkmadı.

İnternetten aldıysan kargo esnasında zarar görmüş olabilir. Değiştirilmesi ya da garantiye gitmesi gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şimdi benim kafam çok karıştı biriniz normal diyor diğeriniz arızalı diyor. Bu kinci harddisk değiştirişim gerçekten usandım artık 1 aydır bu işle uğraşıyorum getir götür. Gerçekten arızalı mı sizce? Çünkü emin olmam lazım şimdi ben tekrar göndereceğim bu sefer ürünü red edecekler yine kargoda zarar görecek ürün ben biliyorum bunu. Şimdi bir video daha çektim ama diski bu esnada kasadan çıkartmıştım elimle tutuyordum ve fanlar çalışıyordu kusura bakmayın fanları durduramadım video da hafif bir tıkırtı sürtme sesi gibi ses geliyor işte o ses. Çizilme sesi değil onu yanlışlıkla ben yaptım. Bu arada yardımcı olanlara harbiden şimdiden teşekkür ederim sağolun varolun seviyorum bu formu❤ :

Ve bu ses en çok'da disk ışığı yandığında çıkıyor. Ve % 75 oranın'da çıkıyor yani harddisk çalıştığı sürece 4/3'ü kadar çıkıyor 4 5 saniye süreyle iki saniye aralıkla çıkıyor.
Aynı diskten bende de var 3 yıldır hergün kullanıyorum. Hiçbir zaman böyle bir sesle karşılaşmadım. Kendi tecrübeme göre bu ses pek normal değil gibi geldi :/
Kardeşim biliyorum zahmet olacak ama kendi HDD'nin sesini çekip atabilirsen çok sevinirim.
Bir yardım edecek yok mu? İadeye gönderdim ama hepsiburada uygun bulmamış iadeyi. Büyük ihtimalle arızalı değil yada arızalı bilerek mi öyle diyorlar anlamadım? Bir bilen yok mu ya :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı