WD Blue 3D NAND SSD vs Samsung 860 EVO

Qvo'nun yazma ömrü normal evoya göre biraz daha az. Tabi kağıt üzerinde gösterenden çok daha fazla yazma yapabiliyor. 35 TB yazma ömrü olan 750 evo'mu 4 yıldır kullanıyorum. :D
1 TB 860 Evo: 600 TB.
1 TB 860 Qvo: 360 TB.
Nerdeyse 2 katı fark var ama 🤨

Nerdeyse 2 katı fark var ama 🤨
Normal bir kullanıcı için 360 TB bile çok çok fazla. İçerik üreticisi falan değilseniz, gün boyu dosya yazmıyorsanız senelerce kullanırsınız. Normal bir kullanıcı için çok iyi bir SSD QVO, özellikle sadece içine oyun atıp oynayacak ve ufak çapta dosya transferi yapacaklar için. Ben kendim kullanıyorum 1 TB versiyonunu, boot SSD olarak da Samsung pcie bir SSD kullanıyorum.

2 katı da fiyat farkı olduğunu unutmayalım. Günlük 100 GB veri yazdığınızı varsayarsak 3600 gün sonra ömrü bitiyor. Bu da yaklaşık 10 sene. Samsung magician programı yüklüyse şu an kullandığın SSD'ye ne kadar veri yazdığın gözükür. Eğer ev kullanıcıysan SSD'yi bu sebepten bozman aşırı zor.

Bir süre sonra keşke 500 GB yerine 1 TB alsaydım dersiniz. En mantıklı seçim arkadaşların önerdiği gibi QVO 1 TB.

Normal bir kullanıcı için 360 TB bile çok çok fazla. İçerik üreticisi falan değilseniz, gün boyu dosya yazmıyorsanız senelerce kullanırsınız. Normal bir kullanıcı için çok iyi bir SSD QVO, özellikle sadece içine oyun atıp oynayacak ve ufak çapta dosya transferi yapacaklar için. Ben kendim kullanıyorum 1 TB versiyonunu, boot SSD olarak da Samsung pcie bir SSD kullanıyorum.
Hocam Asus prime h310m k.r.2.0 ana kart var bı uyum sıkıntısı yaşanmaz dimi bide bunun kablosunu nerden bulcam içinden çıkmıyor diye biliyorum anakartın kutusundan 1 tane çıkmıştı okadar

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı