WD Green 240GB SSD yeterli gelir mi laptop için?

  • Konuyu başlatan stocy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1B

stocy

Decapat
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
WD Green 240GB SSD sipariş ettim Laptop için takacağım önceden 1TB da HDD vardı laptopta onu çıkarıp SSD takacağım fakat HDD de kalacak harici olarak. SSD bana yeterli olur mu sizce içine zaten kurulması gereken şeyler kurulacak Windows driverlar vs ama ayrı olarak sadece CS:GO kuracağım ayrıca HDD de olduğu için başka şeyleride onun içine atarım zaten. SSD daha gelmedi fakat SSD ile birlikte daha sonra 8 GB RAM alacağım 12 GB'a yükselteceğim şu anda 4 GB takılı laptopta SSD ile 8 GB RAM daha takıldığında nasıl bir fark yaşarım laptopu kullanırken bunu da öğrenmek istiyorum teşekkürler. Ayrıca önerdiğiniz 8 GB laptop için RAM varsa onları da yazabilirsiniz.
 
WD Green SSD'ler 2D NAND belleğe sahip ve DRAM yok. Daha iyileri var.
 
Yetip yetmeyeceği tamamen size bağlı bir durum. Ben yeterli geleceğini düşünüyorum.
RAM yükseltmesi yapmak sistemdeki hali hazırda takılı olan RAM miktarı düşük olduğu için performans artışı sağlar.
WD Green iş görür bir SSD.
 
SSD takarak windows başlangıç ve kapanış hızlarını arttırmış olursun. Aynı zamanda işletim sistemini de SSD'ye kuracağın için işlem hızları çok yüksek derecede artacaktır. Dosya aktarım hızların artar. Kısacası bilgisayarda yaptığın her işlem çok daha hızlı hale gelir. Ayrıca CS:GO yükleyince de hatrı sayılır bir alan kalır. Fakat daha fazla oyun yükleyip kapasiteyi doldurmamanı öneririm. HDD'ye kur onun yerine. 8 GB RAM alırken, takılı RAM'ının değerlerine ve modeline bak. CL değerleri ve MHz değerlerini birebir uygun almaya çalış. Ya da aynı RAM'ından 4 GB daha bulabiliyorsan onu al. 8 GB günümüz için hala çoğu durumda yeterli.
 
Hocam, WD Green performansı yüksek bir SSD değil. Kronik sorunu yok. Yine de mekanik diskten daha hızlıdır.
 
WD Green SSD'ler 2D NAND belleğe sahip ve DRAM yok. Daha iyileri var.
Patriot bence bu fiyata değmez. 30 TL daha az verip aynısının laciverti olan Gigabyte 240 GB SSD alabiliyorsun. Ben olsam tam tersine +30 daha verip Barracuda 120 alırım. 870 EVO da bayağı pahalanımş.
 
Bence yeterli.

Başka oyun oynamak istediğin zaman oynadığın oyunu silip başkasını yüklersin, karar senin.
 
İğrenç teknoloji yoksunu o SSD. Patriot alabilirisiniz. Eğer paranız varsa ki en iyisi Samsung 860 almanı öneririm. 850 kullanıyorum yıllar önce aldım. Laptoptan söküp masaüstüne taktım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı