WD SN520 256 GB M.2 SSD'nin sağlığı %92 çıktı

Tofking

Hectopat
İyi forumlar herkese.
WD SN520 256 GB M.2 SSD kullanıyorum, sağlığı %92'de. Yaklaşık 2 yıl oldu, SSD'lerin sağlığı nelere bağlıdır, geri yükseltilebilirler mi? Düşmesi ne anlama gelir? %92 olması iyi bir değer midir? 3 yıl sonra hâlâ %100 kalabildiklerini söyleyen insanlarla karşılaştım forumlarda. Nasıl sağlığının düşmesini engelleyebilirim?

08348d75-6603-4cc5-a2ec-9a14feedfc26.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'lerin sağlığı nelere bağlıdır,
Genel olarak belirlenen yazma ömrüne yani TBW'sine bağlıdır. Bundan dolayı düşüyorsa bir sorun yoktur.
geri yükseltilebilirler mi?
Yükseltemezsiniz.
92 olması iyi bir değer midir?
İyi.
3 yıl sonra hâlâ %100 kalabildiklerini söyleyen insanlarla karşılaştım forumlarda.
Onlar ya başka bir programın eski bir sürümü ile bakıyorlar ya da diskin sağlığı bozuk bloktan belirleniyordur. Olmayınca %100 kalıyordur.
Nasıl sağlığının düşmesini engelleyebilirim?
Az veri yazarak. Diski kullanmamak için almadığınız için bu sağlık şeyini çok takmayın.

SSD'lerin sağlığı nelere bağlıdır, geri yükseltilebilirler mi?
İlk başta SSD içerisinde kullanılan parçalar etki eder. Ne kadar kaliteli parçalar barındırırsa, o kadar uzun ömürlü bir SSD olur. Sonrasında SSD üzerinde yaptığınız okuma ve yazma eylemlerine bağlıdır. Geri yükseltilmesi bildiğim kadarıyla mümkün değildir.

Düşmesi ne anlama gelir?
Okuma ve yazma hızlarında düşüş yaşayabilirsiniz. Sisteminizin ve programların açılışları ufak da olsa yavaşlayabilir. Son noktada SSD kullanılamaz hale gelebilir.

%92 olması iyi bir değer midir?
2 sene için iyi bir değer olduğunu söyleyebilirim. Kendi kullandığım WD Green 240 GB SATA SSD 1 senede %94'e indi.

3 yıl sonra hâlâ %100 kalabildiklerini söyleyen insanlarla karşılaştım forumlarda.
Her SSD aynı derecede ömür vaat etmez. Kimisi 10 TB verir, kimisi 100 TB. Kimi zaman vaat edilen ömrün de üstüne çıkabilir.

Nasıl sağlığının düşmesini engelleyebilirim?
Ne kadar az veri yazar ve okursanız o kadar yavaş bir şekilde düşer. Şahsen kendinizi kısıtlamanızı önermem. Sonuçta bu cihazları kullanmak için satın alıyoruz.

İyi forumlar herkese.
WD SN520 256 GB M.2 SSD kullanıyorum, sağlığı %92'de. Yaklaşık 2 yıl oldu, SSD'lerin sağlığı nelere bağlıdır, geri yükseltilebilirler mi? Düşmesi ne anlama gelir? %92 olması iyi bir değer midir? 3 yıl sonra hâlâ %100 kalabildiklerini söyleyen insanlarla karşılaştım forumlarda. Nasıl sağlığının düşmesini engelleyebilirim?

Eki Görüntüle 1162577

Gayet iyi bir değer. Ayrıca yükseltilemez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı