WD VelociRaptor için DOS Tabanlı Low Level Format Aracı

  • Konuyu başlatan Mr_YAMYAM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 5B
Acronis Disk Director kullanabilirsiniz VelociRaptor için.
Hocam teşekkür ederim ancak şimdiye kadar incelediğim tüm yazılımlar, WD in kendi yazılımı dahi windows tabanlı.
Ben biraz ukala'ca DOS tabanlı arıyorum. Bootable floppy ya da flash bellek hatta CD ile yüklenebilir olması da işime yarayacaktır.
 
Bu konuda Data Lifeguard Diagnostics for DOS işinizi görür mü acaba?

Bir diske low level format atmak için Data Lifeguard Diagnostics for DOS uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulama disk imajını CD'ye yazarak ya da dosyaları bootable floppy disk'e atarak kullanılabilir.

Bootlable Floppy Disk için:
1. Exe dosyasını masaüstünüze indirin Download
2. Exe dosyasını çalıştırın
3. Adımları takip ederek Bootable disk oluşturun
4. Sisteminizi yeniden başlatarak bu disket ile boot edin
5. BIOS ayarlarınızda Boot sıralamasında Floppy diskin ilk başta olmasına dikkat edin.
6. Diagnostics aracı ekranına geldiğinizde WRITE ZEROS TO DRIVE seçeneğini tercih ederek sabit diskinizi 0'larla doldurabilirsiniz
7. Size gösterilen yönergeleri takip ederek low level format atacağınız sürücüyü seçebilir, tercih ederseniz Quick Erase (Hızlı silme) ya da Full Erase (Tam silme) seçeneklerini kullanabilirsiniz

Yazılabiir bir CD kullanmak için:
1. .iso uzantılı dosyayı masaüstünüze indirin
2. Nero Burning ROm ya da EZ-CD Creator (Ya da bizim tavsiyemiz IMGBURN) ile bu .iso dosyasını Bootable seçeneğiyle CD'ye yazın
3. BIOS ayarlarınızda Boot sırasında CD'nin öncelikli olduğundan emin olun
4. Diagnostic aracı ekranına geldiğizde WRITE ZEROS TO DRIVE seçeneğini tercih ederek sabit diskinizi 0'larla doldurabilirsiniz
5. Size gösterilen yönergeleri takip ederek low level format atacağınız sürücüyü seçebilir, tercih ederseniz Quick Erase (Hızlı silme) ya da Full Erase (Tam silme)


Not: Uygulama Western Digital Velociraptor uyumludur WD Support / Downloads / SATA & SAS / WD VelociRaptor

Bağlantıda:


 
Sayın Ali GÜNGÖR.
İlgilerinize çok teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz linkteki programları zaten 10 yıldır kullanmaktayım. Ancak belirtmiş olduğunuz dosyalara dikkat ettiyseniz velocyrapter için farklı uygulamaları var.
Eğer elimdeki HDD, WD nin BBxxx serisinden olsaydı yıllardır yaptığım gibi sorunsuzca halledebilirdim. Ancak velociraptor serisinin sürücülerini detaylıca inceledim. (Verdiğiniz linkteki) Zaten daha önce iso dosyasını indirip bootable disk (CD) oluşturmuştum. Ancak boot olduğu zaman harddiskim OPEN görünmekte, yani bağlı olmadığını belirtmektedir.

Bu durum da harddiskimin tanımlanmadığı anlamındadır. Booteble floppy oluşturulan seçenek dikkatli incelerseniz OLD DATA LIFE GUARD yazılımında bulunmaktadır.


Yine de gözümden kaçabilecek detaylar için yazınızı dikkatlice inceliyeceğim.
Saygılar.

- - - Güncellendi - - -

Alttaki resimde görüldüğü üzere windows altında write zeros komutu vermem yeterli olacaktır.
Ancak DOS altında yapmayı tercih etmekteyim.
 
Hocam teşekkür ederim ancak şimdiye kadar incelediğim tüm yazılımlar, WD in kendi yazılımı dahi windows tabanlı.
Ben biraz ukala'ca DOS tabanlı arıyorum. Bootable floppy ya da flash bellek hatta CD ile yüklenebilir olması da işime yarayacaktır.

Acronis zaten kendi içinde Bootable aracı ile gelmekte. Aynı zamanda Windows tabanlı arayüzü de var. Size tavsiyem bu programdır:

https://www.technopat.net/forum/sis...li-format-ve-guvenli-veri-silme-programi.html
 
Sorun anlaşılmıştır. Anakarta bağlı olarak disk tanınmamaktadır. Yazılımm bazı SATA kontrolcülerini tanımıyormuş. Eğer bir RAID kartım olsaydı (donanımsal) sorun hallolacaktı.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Saygılar.


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bir RAID kartınız olsaydı durum daha da vahim olacaktı. Belli ki program çok eski ve AHCI arabirimini desteklemiyor. Kullanmakta boşuna ısrar ediyorsunuz. Baksanıza program Flash'ın Macromedia bünyesinde olduğu günlerden kalma.
;):)
Sayın Burak ALKAN.
Daha önce de belirtmiş olduğum gibi bu yazılım ''OLD DATA LIFE GUARD'' yazılımıdır. Günümüz yazılımlarına göre 10 sene eskidir. En azından ben 10 senedir kullanmaktayım. Zaten bu yardım talebimi de yeni bir yazılım bulabilirmiyim ümidi ile açmıştım.
Raid kartlarını tanıyorsanız (donanımsal olanları) kendi içlerinde bazı programlar barındırmaktadır. Veya bu yazılımlar sistemi açmadan DOS altında floppy vb gibi aygıtlarla yüklenebilmektedir. Eğer server'ler ile uğraşmışsanız bunu anlayabilirsiniz.
Benim tek dezavantajım, daha hızlı ve stabil olması açısından, bilinen harddisklerden farklı olarak VELOCIRAPTOR serisine girmiş olmamdır. Eğer burada normal HDD olarak bilinen 7200 RPM lik harddisklerden kullanmış olsaydım, (daha önce kullandığım gibi) ya da standart IDE arabirimi ile sisteme mount edebilseydim, (şimdilerde bunu araştırıyorum.) problem ortadan kalkacaktı.
Önemle belirtmek isterim.
Günümüzün SATA, SCSI arabirimleri standart IDE arabirimlerinden farklı çalışmaktadır. IDE arabirimleri DOS altında direkt yüklenebildiği halde SATA arabirimleri eğer anakart desteklemiyorsa dos altında tanımlanamazlar. Çoğu kullanıcıların harddiskim biosta görünmüyor, ya da tanıtamıyorum gibi şikayetlerini zaten sıklıkla okumaktayız.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı