WhatsApp ile Meta nasıl para kazanıyor?

Veri, bilgi.

Bu iki şeyin değeri özellikle WhatsApp gibi bir platformda ki değeri paradan daha önemli inan bana.

Üstelik bazı ülkeler yıllık 1 dolara kullanıyor bu uygulamayı, ama en önemli etken kesinlikle kullanıcı verileri.

Izleyiciler sayesinde kisillestirmis reklam sunuyorlar insanlara.
Veri, bilgi.

Bu iki şeyin değeri özellikle WhatsApp gibi bir platformda ki değeri paradan daha önemli inan bana.

Üstelik bazı ülkeler yıllık 1 dolara kullanıyor bu uygulamayı, ama en önemli etken kesinlikle kullanıcı verileri.
Ben mi çok odunum bilmiyorum ama bu tip şeyler çok önemli gelmiyor nedense.

Bu bilgiler şu yüzden önemli;

A ülkesinde ki WhatsApp mesaj verilerinden a ülkesinde ki web Marketing'i çözebilir, ona göre reklamlar, ürünler, diziler, yiyecekler, kısacası satılabilecek her ürün hakkında fikir edinebilirsin. Bazen arkadaşınla diyelim çadır muhabbeti yaparsın ya hani, sonra garip bir şekilde Google reklamlarında karşına çadır çıkmaya başlar, işte bunun gibi şeylere yarıyor.

Bu bilgiler şu yüzden önemli;

A ülkesinde ki WhatsApp mesaj verilerinden a ülkesinde ki web Marketing'i çözebilir, ona göre reklamlar, ürünler, diziler, yiyecekler, kısacası satılabilecek her ürün hakkında fikir edinebilirsin. Bazen arkadaşınla diyelim çadır muhabbeti yaparsın ya hani, sonra garip bir şekilde Google reklamlarında karşına çadır çıkmaya başlar, işte bunun gibi şeylere yarıyor.
Ben onu anlamıyorum işte. Bu reklamlardan daha hiçbir şeye girip bakmadım. Ne almam gerekirse onu google'a yazıyorum öyle alıyorum. Yani reklamların kişiselleştirilmesi neden bu kadar önemli onu anlamıyorum.

Hocam Whatsapp'ın privacy policy'sinden çerezleri ne için kullandıklarına dair bir satır aktarmak istiyorum:
  • WhatsApp'ı web, masaüstü ve diğer web tabanlı Servislerimizde sunmak, deneyimlerinizi geliştirmek, Servislerimizin nasıl kullanıldığını anlamak ve Servislerimizi tercihlerinize göre geliştirmek için;
"Bol keseden dağıtıyoruz yani bilgileri Meta'nın diğer uygulamalarına" diyor.

Yeniden privacy policy'sinde "attığınız mesajlar encrypted şekilde tutulur ama video foto medya bir sunucuya girdikten 30 gün sonra o sunucudan silinir." diyor başka bir satırda ise "sunucu arası dosya transferi yapabiliriz." diyor. (türkçe meali fotona videona çöküyor) bkz:Lunizz

Bu fotoğrafların pazarlanmasını açıklamaya gerek yok.
Aldığı bilgileri açıklamaya gerek yok.
Aldığı diğer bilgilerin pazarlanmasını da açıklamaya gerek yok.
Tabii bir de kişiselleştirilmiş reklam işi var onu herkes biliyor.

Anlayacağın akrabana attığın bütün fotoğraflar adamın elinde attığın şeye dikkat et.

Ha bir de kişiselleştirilmiş reklamı şöyle düşün sen arkadaşınla kendime oyun kolu almak istiyorum diyorsun bu veri Hepsiburada'ya/Amazon'a/N11'e/Trendyol'a... satılıyor.
Zaten almayı planlıyorsan ikide bir karşına çıkıyor birnevi almaya zorlanıyorsun.

Screenshot from 2022-08-28 16.11.59.png

Her iki reels de 1 reklam cikiyor ve 2 hikayede 1 reklam cikiyor. Bu kadar insana kisillestirmis reklamlar cikiyor.

Bu da cok para ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı