WhatsApp mesajına geç cevap veren kişi

Abi bazen kafam bozuk oluyor kim yazarsa yazsin cevap vermiyorum bu bazen bir saat bazen bir hafta sürüyor cok da takılmayın bence buna. Herkes her an iletisim halinfe olmak istemeyebilir.
 
@Tahao dostum peki şunu sorayım, bu kişi WhatsApp'ta açık. Başkalarına cevap verirken sana cevap vermiyor, onunla beraber olmak senin zoruna gitmez mi? Mesele cevap verip vermemesi değil, ciddiye alıp almaması.
 
Tamam sen de haklısın da ne diyebiliriz? Bir defa 1 hafta, bir defa 3 ay, su an ise 3 gün. Ne anlama gelebilir? Bunu sorgulamak lazım. Yoksa zaten demiyoruz, en azından demiyorum. Yaptığı şey yanlış ya da sizden sıkılmıştır.
Demek istediğim bu işin bir formülü olsaydı da hepimiz uygulayıp çok güzel arkadaşlıklar kursaydık. Ama yok. Tamamen dışarıdan bir göz olarak yazıyoruz. Evet bir tık sivri yazmış olabilirim ama gerçekten ben karşıdaki kişinin yerine kendimi koyunca ve hayatımda değer verdiğim birisi böyle bir konuyu açtığında değersiz olduğumu düşünürdüm açıkçası.

Öte yandan üşenmesem buraya on binlerce mesaj atmadığına dair nedenleri yazardım. Ki bunun içinde soğumak en alt satırda yer alırdı. Çünkü tanımıyorum. Milyarlarca insan var on milyarlarca yüz milyarlarca insanlar birbiriyle ilişkide oluyor. Kavga da edebiliyorlar. Bunları geçtim karşıdaki insanın gerçekten zor bir dönemi olabilir ve kimseyle konuşmak istemeyebilir bunu dert etmiştir vs. Ama alelade bir forumdan hiç tanımayanların tavsiyesiyle soğukluk girdiğini düşünüp bu zor gününde bir de bu arkadaşlığın bitirilmesi ile başbaşa bırakmak bence doğru değil.

Ha beni de ilgilendirmez tabi ama yakın arkadaşlıkların bu kadar kolay bitirilmesi garip geldi sadece. Tabi arkadaşlığın bitirilmesini de isteyebilir karşı taraf ama bunu çözecek olan yine ikisidir.

Umarım ki derdimi anlatabilmişimdir.
 
Bana soğuk olmayan birine yazdığım zaman 1 haftayı buluyor cevap vermesi. Bir de görüldü yiyorum. Beni bu kadar tilt eden baska ne var bilmiyorum.
 
Bazen arkadaşım yazıyor. İşim gereği sürekli WhatsApp'da olduğum için mesajını görüyorum ama yoğun olduğum için yazamıyorum. Sonra üstüne farklı farklı mesajlar geliyor, arkadaşımın attığı mesaj tamamen aklımdan çıkıyor. Çok önemli bir şeyse arıyor zaten. Açabiliyorsam açıyorum. Eğer önemli bir şey varsa ve cevap veremiyorsam yoğun olduğumu sonra döneceğimi söylüyorum. Herkesin hayatı yoğun, sürekli bir koşturmaca içinde herkes. Aynı şey bana da yapılıyor. Bu kadar kasmaya gerek yok. Yaşınız küçük diye sanırım telefonlarda çok vakit geçiriyorsunuz ama biraz yoğunlaşınca vaktiniz pek kalmıyor.
 
Evet mesela beni ciddiye almayan birinin peşinde dolanacağım mesela :D Komiksin.
Ortada ciddiye alınıp alınmama ile alâkalı bir done yok. Dediğim gibi yakın olduğunuz kişiyle 1 haftalık ara yüzünden dostluğunuzun bitirilmesi doğru mu sizce? Ha karşı taraf bitirmek de isteyebilir fakat bu iki kişinin halledeceği bir meseledir. Soğuma durumu doğru olsa bile biz forum üyeleri bunu tamamen tahmin olarak yazıyoruz. Bizim tahminimizden etkilenip gerçekten bir dostunu kaybetsin istemem ben. Çünkü bu sorumluluğu biz değil kendisi alacak. Ama bununla hiç mi hiç alakası yoksa bile bu bizim hayatımızı etkilemeyecek. Ne olacak seni ciddiye almıyor, soğumuş yazmak basit bizler için, gün sonunda bizim hayatımızı etkilemeyecek çünkü. Sevgili vs neyse ama hayatta insanların dostu olabilecek insanlar sürekli denk gelmez ve bence bunun korunması adına emek harcamak kadar değerlisi yoktur. Kestirip atılmamalı bence, hele ki hiç alakası olmayan bizlerin etkisiyle.
 
Bizim tahminimizden etkilenip gerçekten bir dostunu kaybetsin istemem ben. Çünkü bu sorumluluğu biz değil kendisi alacak.
Bu konuda haksız olduğunu söyleyemem, haklısın ama şöyle de bir şey var ki bir kişi karşısındaki bir insana sonra konuşalım ya da şu an konuşmaya müsait değilim cümlesini, bu gördüğün iki cümleyi yazmıyorsa ben açıkçası pek ciddiye aldığını sanmam.
 

Geri
Yukarı