WhatsApp mesajına geç cevap veren kişi

Ben de ondan bahsettim. Anlaşamıyoruz sanırım. En basit şekilde anlatacağım, noktalama işaretlerine dikkat edip okuyun. Siz, ilk cevap verdiğim mesajınızın küçük bir bölümünde "İnsan o an sizinle konuşmak bile istemeyebilir." demişsiniz. Ben de buna, "Yüz yüze konuştuğunuzda da istemediğiniz zaman cevap vermeyecek misiniz?" diye cevap verdim. Sonuç olarak, mesajınızın küçük bir kısmına değinmiş oldum.
Efendim ben de diyorum ki bunun benimle ne alakası var? Gayet tabi insanlar kimi dönemler içine kapanabilir. Hatta mesaj atmayan arkadaş introvert bir birey olabilir. Bu onun değer vermediği anlamına gelmez ki. Hayır, arkadaş buraya yazmak yerine canın mı sıkkın, istemeden bir şey mi yaptım, neden görüşmek istemiyorsun diye direkt arkadaşına sorsa bile sorun kalmayacak aslında. Mesaj atmayan arkadaşı eleştiriyoruz da şahsın başına bir şey mi geldi diye bile sormaktan imtina edilmesi... Yakın arkadaşa da gurur yapmazsın :D

İnsanların bazen yalnız kalmak istemesine neden takıldınız onu da anlamadım.
 
Cevap vermek istemiyordur canı. Mesela benim şu an az önce yediğim altın kaplamalı dondurmanın ikincisini istiyor. Onun gibi yani. Can bu. Her şeyi isteyebilir ya da istemeyebilir. Senin de mesajına cevap vermek istemiyordur canı. Sebebini çok merak ediyorsan mesaj at, de ki neden böyle yapıyorsun. Ona da cevap verirse merakın gitmiş olur. Ne dersin?
 
O an başka bir işle ilgileniyor olabilir, müsait olmayabilir birkaç saat sonra cevap verir sıkıntı yok. Fakat 1 hafta çok uzun bir süre, art niyet olduğunu düşündürüyor bana.

Psikolojik sıkıntıları varsa o sıralar, "Kardeşim bu aralar pek konuşasım yok" der sen de rahat bırakırsın. Kimsenin derdini, isteğini anlatmadan karşı tarafın akıl okumasını istemeye hakkı yok. Kimse durduk yere sizin triplerinizi, problemlerinizi çekmek zorunda değil.
Ne tribi ne diyorsun?
 
Abi şu WP hızlı iletişim kurmak için icat edildi değil mi? Saatler veya günler sonrası için mesaj beklesem mektup yazarım. Ha insanın zamanı olmaz geç cevap verebilir o ayrı. Ama illa ki telefon gün içinde ele alınıyor. Bir mesajı yazmak 10 saniye. Bilerek geç cevap verilmesi hoş bir şey değil bence.
 
Demek istediğim bu işin bir formülü olsaydı da hepimiz uygulayıp çok güzel arkadaşlıklar kursaydık. Ama yok. Tamamen dışarıdan bir göz olarak yazıyoruz. Evet bir tık sivri yazmış olabilirim ama gerçekten ben karşıdaki kişinin yerine kendimi koyunca ve hayatımda değer verdiğim birisi böyle bir konuyu açtığında değersiz olduğumu düşünürdüm açıkçası.

Öte yandan üşenmesem buraya on binlerce mesaj atmadığına dair nedenleri yazardım. Ki bunun içinde soğumak en alt satırda yer alırdı. Çünkü tanımıyorum. Milyarlarca insan var on milyarlarca yüz milyarlarca insanlar birbiriyle ilişkide oluyor. Kavga da edebiliyorlar. Bunları geçtim karşıdaki insanın gerçekten zor bir dönemi olabilir ve kimseyle konuşmak istemeyebilir bunu dert etmiştir vs. Ama alelade bir forumdan hiç tanımayanların tavsiyesiyle soğukluk girdiğini düşünüp bu zor gününde bir de bu arkadaşlığın bitirilmesi ile başbaşa bırakmak bence doğru değil.

Ha beni de ilgilendirmez tabi ama yakın arkadaşlıkların bu kadar kolay bitirilmesi garip geldi sadece. Tabi arkadaşlığın bitirilmesini de isteyebilir karşı taraf ama bunu çözecek olan yine ikisidir.

Umarım ki derdimi anlatabilmişimdir.
Katılıyorum. Zaten bana kalırsa böyle bir paylaşımda bulunmak bile hatadır.
 
İnsanların fikrini merak ettim yazdım o kadar cevap veren oldu kime ne?Cevap vermek istemiyorsan yazmayabilirsin geri tuşu diye bir şey var o şekilde çıkabilirsin yazdığım konudan.Teşekkürler
Araba sürüyorsun. Sürmeyi deneyimledikten sonra gelip insanlara ben araba sürsem acaba nasıl bir deneyim yaşardım? diye soruyorsun. İnsanların vereceği cevap, doğruya sürüklemez seni. Her deneyim farklıdır benzeseler bile.
 
Araba sürüyorsun. Sürmeyi deneyimledikten sonra gelip insanlara ben araba sürsem acaba nasıl bir deneyim yaşardım? diye soruyorsun. İnsanların vereceği cevap, doğruya sürüklemez seni. Her deneyim farklıdır benzeseler bile.
İnsanların vereceği cevap beni doğruya mı sürükleyecek dedim ne zırvalıyorsun.Keyfimin kahyası paylaşmak istedi paylaştım bundan sanane?Ayrıca gidip direkt uygulayacağımı falan mı zannediyorsunuz sadece fikir alırsın insanlar ne der diye.Forum açıp bu tarz soru soranların hepsi gidip sizin yazdıklarınızı uyguluyor falan sanıyorsunuz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı