Çözüm WhatsApp'ta "Resmi WhatsApp uygulamasını kullanın" hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkishbutsad

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle bu sorun neden kaynaklanıyor? Gelin onu konuşalım. WhatsApp artık bootloader kilidi açık olan cihazlar için bir kısıtlama getirdi bundan dolayı son zamanlarda çoğu kişi bu hatayı alıyor lakin bootloader kilidiniz açık değil ise ve yine de bu hatayı alıyorsanız telefon numaranız WhatsApp tarafından engellenmiştir haberiniz olsun şimdi çözüme geçelim.

Çözüm: Eğer telefonunuzda root yoksa Magisk veya kernel su kullanarak telefonunuzu rootlayın. Ardından size bazı modüller vereceğim o modülleri Magisk aracılığıyla veya kernel su aracılığı ile kurun.

Magisk: Release Magisk v27.0 · topjohnwu/Magisk

Play integrity fıx: GitHub - chiteroman/PlayIntegrityFix: Fix Play Integrity (and SafetyNet) verdicts.

Playcurl: Release Playcurl 10.7 · daboynb/PlayIntegrityNEXT

LSPosed: https://github.com/LSPosed/LSPosed/releases/download/v1.9.2/LSPosed-v1.9.2-7024-zygisk-release.zip

Bu modülleri kurduktan sonra cihazınızı yeniden başlatın ardından bildirimler kısmından LSPosed yüklendi diye bir ibare çıkacaktır o ibareye dokunun ve bir uygulama açılacak ardından kısayol oluştur deyin ve artık telefonunuzun ana ekranında LSPosed olacaktır. Artık sonraki işlemleri LSPosed üzerinden halledeceğiz size 2 tane APK dosyası vereceğim onları kurun.

Bootloaderspoofer: https://github.com/chiteroman/BootloaderSpoofer/releases/download/v3.8/app-release.apk

E-government liberator: https://github.com/Crazyphil/digitales-amt-liberator/releases/download/v2.2.0/app-release.apk

Bu iki APK'yı kurun ve LSPosed'i açın ardından modüller kısmına bu APK'lar zaten gelecektir. Yapmanız gereken bu iki modülü etkinleştirip içindeki WhatsApp'ı ve sistem çerçevesini seçmek ve ardından cihazınızı yeniden başlatmak. Sorun ortadan kalkacaktır.

Not: Magisk ayarlarınızdan reddetme listesini zorla kapalı olsun ama Zygisk açık olsun yoksa işlem hatalı olacaktır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-08-22-05-50-33-982_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-08-22-05-50-33-982_com.android.chrome.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 1.086
  • Screenshot_2024-08-22-05-56-21-200_com.android.shell.jpg
    Screenshot_2024-08-22-05-56-21-200_com.android.shell.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 641
  • Screenshot_2024-08-22-05-56-24-494_com.android.shell.jpg
    Screenshot_2024-08-22-05-56-24-494_com.android.shell.jpg
    55,6 KB · Görüntüleme: 557
  • Screenshot_2024-08-22-05-56-27-303_com.android.shell.jpg
    Screenshot_2024-08-22-05-56-27-303_com.android.shell.jpg
    43,9 KB · Görüntüleme: 510
  • Screenshot_2024-08-22-05-57-12-252_com.topjohnwu.magisk.jpg
    Screenshot_2024-08-22-05-57-12-252_com.topjohnwu.magisk.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 480
  • Screenshot_2024-08-22-05-57-21-059_com.topjohnwu.magisk.jpg
    Screenshot_2024-08-22-05-57-21-059_com.topjohnwu.magisk.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 540
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu işlerden anlamayan birisiyim hepsini indirdim Magisk ana ekrana geldi diğerlerinde dosya konumunu aç vb. diyor ne yapmam lazım?(telefonum Android Redmi Note 8)

Hocam bu işlerden anlamayan birisiyim hepsini indirdim Magisk ana ekrana geldi diğerlerinde dosya konumunu aç vb. diyor ne yapmam lazım?(telefonum Android Redmi Note 8)
Hocam telefonunuz Rootlu mu şu an? Eğer Rootluysa modüller kısmından depolamadan yükle kısmına basıp .zip olanları yükleyin sonra devam edin işleminize.

Öncelikle çözüm için çok teşekkür ederim. Rootlu ve BL kilidi açık cihazımda bu sorunu almaya başlamıştım. Sonrasında telefona sıfırdan temiz kurulumla rom yükledim ancak sorun düzelmedi, WhatsApp'a e-posta gönderdim ve sıkıntımı anlattım, otomatik bir makale gönderildi, söylenenleri yaptığımı izah ederek cevap gönderdim. Muhtemelen yasaklandığımı farklı bir cihazdan denememe rağmen giremediğimi yazdım. Yanıt gelene kadar da sizin çözümü gördüm. Söylediklerinizi harfiyen uyguladım, hatta diğer öneriyi de dikkate alarak dili ingilizce yaparak denedim ve şuanda giriş yapabildim.

Sizin çözüm mü etkili oldu attığım e-posta mı bilmiyorum. Detaylı yazmamın sebebi başka sorun yaşayan arkadaşlara da yol göstersin.

Teşekkür ederim.

Tekrar aynı hatayı aldım. Müsaitsen benimle @muhammet0x Telegram üzerinden iletişime geçebilir misin?
Geç cevap veriyorum kusura bakmayın okulum başladı da fazla müsait olamıyorum hemen yazıyorum.

Öncelikle çözüm için çok teşekkür ederim. Rootlu ve BL kilidi açık cihazımda bu sorunu almaya başlamıştım. Sonrasında telefona sıfırdan temiz kurulumla rom yükledim ancak sorun düzelmedi, WhatsApp'a e-posta gönderdim ve sıkıntımı anlattım, otomatik bir makale gönderildi, söylenenleri yaptığımı izah ederek cevap gönderdim. Muhtemelen yasaklandığımı farklı bir cihazdan denememe rağmen giremediğimi yazdım. Yanıt gelene kadar da sizin çözümü gördüm. Söylediklerinizi harfiyen uyguladım, hatta diğer öneriyi de dikkate alarak dili ingilizce yaparak denedim ve şuanda giriş yapabildim.

Sizin çözüm mü etkili oldu attığım e-posta mı bilmiyorum. Detaylı yazmamın sebebi başka sorun yaşayan arkadaşlara da yol göstersin.

Teşekkür ederim.
Whatsapp bu sorunu çözmez asla zaten whatsapp direkt kendisi bootlader kilidi açık olan cihazlara bu kısıtlamayı getirdi eğer bootlader kilidiniz açık değilse yine de bu hatayı alıyorsanız numaranız yasaklanmıştır konu başlığında da belirttiğim gibi zaten dediklerimi yapan sorunu kolayca çözer birkaç arkadaş yapamamış ben de anlamadım.

Magisk içinde modüllere tıklayamıyorum hocam sanırım Rootsuz.
Cihazınızı kökleyin.

Son düzenleme:
Dediğinizi harfiyen uyguladım ama çözüm sağlayamadım. Başka roma geçtim hatta fabrika yazılımına geçip oem kitiledim yine aynı. İşin enteresan tarafı ise numaram iPhone'umda sorun yaratmıyor. Sıkıntılı Android telefonuma başka numarayı ekleyince de sorun düzeliyor. Sanki numaram özellikle bu Android cihazda engellenmiş gibi. Mecbur cihazı satıp farklı telefon satın alacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı