WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Curesto

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2016
Mesajlar
1.563
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Şu son zamanlarda toplam 50'den fazla mavi ekran hataları aldım ve artık neden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum. Farklı sitelere sormama rağmen, net bir cevap alamadım.

Artık konu açmaktan sıkıldım, bazı sitelerde konu açmaktan banladığım bile oldu maalesef. Donanım arızası olabilir diyenler oldu, sürücü hatası olabilir diyenler oldu.

Son zamanlarda alınan mavi ekran hatalarından kalan 15 adet döküm dosyaları: Minidump.rar

Hata kodu her seferinde "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" oldu ve genellikle "PHSED.DLL" dosyası kaynaklı oldu ve bu donanım kaynaklı gözüküyor.

Bu hataları her seferinde, internet bağlantısı gerektiren uygulamalar da yaşıyorum ve bu hata belki internet adaptörü kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

Bilgisayarımı kullanamaz oldum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
 
Yonga seti sürücüsü kaynaklı bu oluşan hatalar. Yonga seti sürücümüzü güncelleyelim. Ayrıca bir tane USB portu ile alakalı mavi ekran alınmış.

Ağ kartı sürücümüzü güncelleyelim. Atheros sanırım ağ kartımız. bir mavi ekran da bundan kaynaklı olmuş. Realtek aygıtı varsa ona ait sürücüleri de güncelleyelim. USB portu sürücülerini güncelleyelim.

Hamachi yazılımını kaldıralım.

Bluetooth sürücülerimizi güncelleyelim.

GPU-Z yazılımını kaldıralım.

PCI IDE sürücüsü hata verdirmiş, muhtemelen disk arızası.

Ekran kartı sürücümüzü güncelleyelim.

BIOS sürümü güncel mi bir kontrol edin.

Bilgisayarınızı ilgisiz bırakmışsınız sanki.

Diyeceklerim şimdilik bu kadar.

Son bir şey. HD Tune yazılımını indirin. Sonra "Error Scan" yapın. Ama "Quick Scan" kapalı olacak. Ayrıca sonucu bizle paylaşırken yanında "Health" yani sağlık yazan bölümün de fotoğrafını atın.
 
Sana kimse sorunu nasıl çözdüğünü sormadı. Gereksiz mesaj yazmak için yazıyorsunuz. Her Whea Uncorrectible hatası aynı nedenden olmaz!
Sana kimse sorunu nasıl çözdüğünü sormadı. Gereksiz mesaj yazmak için yazıyorsunuz. Her Whea Uncorrectible hatası aynı nedenden olmaz!
Bir arkadaş gereksiz mesaj yazmıştı. Ayrıca durum nedir?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı