Wi-Fi 4 modemden Wi-Fi 6 routera bağlantı yapmak sağlıklı olur mu?

Burak ŞATIR

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese selamlar. Evimdeki internet bağlantısı 24Mbps download, 6Mbps upload. Elimde operatörün sağladığı performansından memnun olduğumuz bir Wi-Fi 4 (802.11n) https://www.epey.com/modem/zyxel-3312-b10b.html modem var ve bu modem sadece 2.4 GHz bandı destekliyor. Bilgisayarımda Wi-Fi 6 kartım var ve bundan faydalanmak için uygun fiyatlı bir router olan Xiaomi Mi Router AX1800 Wi-Fi 6 Router 2.4ghz/5ghz 1775MBPS Fiyatı, Yorumları - Trendyol modeli almayı düşünüyorum. İki cihazı birbirine bağladığımda nasıl bir senaryo ile karşılaşırım? Modem benim routerdan alacağım verimi kısıtlar mı? Doğrudan modem değişikliği mi yapmalıyım? Eğer öyleyse nispeten piyasaya göre uygun sayılabilecek fiyata önerdiğiniz Wi-Fi 6, 5GHz destekli yüksek sinyal güçlü modem var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Router'ı kabloyla modeme bağladığınızda zaten modemin WiFi'ını kapatacaksınız. Kablosuz yayını router yapacak. O yüzden modemin WiFi'ı önemli değil. Bir tanıdığımda bu şekilde kullanıyor. Dandik bir modeme Asus'un WiFi 6'lı router'ını taktı. Performansı gayet iyi.

Router'ı kabloyla modeme bağladığınızda zaten modemin WiFi'ını kapatacaksınız. Kablosuz yayını router yapacak. O yüzden modemin WiFi'ı önemli değil. Bir tanıdığımda bu şekilde kullanıyor. Dandik bir modeme Asus'un WiFi 6'lı router'ını taktı. Performansı gayet iyi.
wifi 4 destekleyen modemime wifi 6 destekleyen bir router bağlasam internet kalitem artarmı yoksa tekrardan bir modem almam gereklimi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı