Wi-Fi 5 destekli cihazlar için Wi-Fi 6 router ne kadar işe yarar?

alican_12

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar,
Yakın zamanda GigaFiber kullanmaya başladım. Kablolu kullanımda tam kapasite kullanabiliyorum. Fakat kablosuzda malum Wi-Fi 5'in kısıtları sebebiyle 250 Mbps anca alabiliyorum. Wi-Fi 6 ya geçtiğimde çekim kalitesi mutlaka iyileşecektir. Fakat merak ettiğim konu ise başlıkta da belirttiğim gibi Wi-Fi 6 router veya modem alırsam Wi-Fi 5 destekli telefon ve PC'lerde ne derece hız artışı yaşayabilirim?

Telefonun Wi-Fi 5 GHz ise 5 GHz hızı alırsınız. En düşük parça neyse o hızı alırsınız.

Tamamda hocam 5GHz yani AC standardı (Wi-Fi 5) için farklı hız kapasiteleri var örneğin 867Mbps veya ASUS'un bu routerında oldugu gibi Wi-Fi 5 standardında verdiği 4333 Mbps teorik hız.

Tamamda hocam 5GHz yani AC standardı (Wi-Fi 5) için farklı hız kapasiteleri var örneğin 867Mbps veya ASUS'un bu routerında oldugu gibi Wi-Fi 5 standardında verdiği 4333 Mbps teorik hız.
Reelde o hızlara çıkmıyor hocam. Zaten 3000'li 4000'li diye bahsedilen hızlar genelde yerel ağdaki veri aktarımında oluyor.

Reelde o hızlara çıkmıyor hocam. Zaten 3000'li 4000'li diye bahsedilen hızlar genelde yerel ağdaki veri aktarımında oluyor.

Evet haklısın ama demek istediğim 867'de 250 verebiliyorsa 4333 de daha fazla verebilmeli mantıken.

TurkNet'in yeni GigaFiber müşterilerine gönderdiği router modeli nedir? Herkese aynı router mı gönderiliyor yoksa rastgele mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…