Wi-Fi adaptörü önerisi

Pablo şahin

Picopat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
260
Masaüstü PC için Wi-Fi adaptör arıyorum. Ethernet kablosunu babam TV'ye bağladığı için kullanamam. Bilginiz, tavsiye ettiğiniz bir Wi-Fi adaptör var mı?
 
EDUP marka kullanıyorum,yanımda taşıyorum, çok kaliteli bir wifi adaptörüdür.


Ama 300 mbps ve 600 mbps olan versiyonları da fiyat olarak daha uygun olabilir. TP-Link daha önce kullandım mesela,hiç memnun kalmadım. Techstorm yazar, bu tedarikçi firmanın marka adı ama gelen ürün EDUP tur.
Kaç yıldır kullanıyorsunuz ?
Kasa bilgisayar için wifi değil de kablolu öneriyorum. Olan kabloyu TV için kullanıyorsanız yeni bir kablo alın.
Yeni bir ethernet kablosu mu alayım ?
 
3 aydır bu modeli kullanıyorum. Özellikle telefonumdaki mobil interneti hotspot yapıp iş yerimdeki kasaya takıyorum. İçinde Realtek chip mevcut ve gerçekten mobil verinin iyi çekmediği hallerde bile sinyali maksimum aktarıyor diyebilirim. Zaten bir wifi adaptörünün en önemli görevi bu ve wifi anteni gibi uzantılara da gerek kalmıyor. Boyut olarak da bir flash bellekten farksız.
Yorumlar gerçekten etkili ve anlamlı oluyor ürün seçiminde, gönderdiğim linkteki ürün yorumlarında çok iyi puan almış, ürünü EDUP olarak aliexpresste de kontrol etmiştim ve fiyat olarak daha uyguna geldiğini gördüm. Ama gönderi süresi, çok minik paketten dolayı ulaşamama,kaybolma, gümrük vergisi, ptt hizmet bedeli ıvır zıvır vb. nedenlerden dolayı yurt içinden almak daha mantıklı gibi.
Eğer kasanız modeme uzaksa wifi adaptör almalısınız, eğer kasanız kısa ethernet kablonun yetebileceği mesafede ise ethernetten tam verim almış olursunuz. Uzun ethernet kablosu ev içinde çirkin görüntü ve ileride kopmalar yaşatabilir.
 
Son düzenleme:
USB adaptörlerden istediğim verimi alamadığım için PCI Wi-Fi kartlarından birini AliExpress'ten aldım. Çok memnunum. 2.4G 5G ve Bluetooth bir arada. Bana maliyeti vergiler dahil 270 lira civarı olmuştu.
 
USB adaptörlerden istediğim verimi alamadığım için PCI Wi-Fi kartlarından birini AliExpress'ten aldım. Çok memnunum. 2.4G 5G ve Bluetooth bir arada. Bana maliyeti vergiler dahil 270 lira civarı olmuştu.

Benim laptop 11 yıllık olduğu için (5Ghz desteklemiyor ) hiç girmiyorum o toplara hocam ana kartım destekler mi desteklerse hangisini destekler maliyeti falan o yüzden ya USB adaptör( tabii kopma sorunu ileride bozulma sorunu ihtimali yüksek ) ya da mesh sistem kurmak eve aklımda olan.
 

Geri
Yukarı