Wi-Fi bağdaştırıcının hızı USB'lerde fark ediyor

Yer
Samsun-Havza-Kocapınar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 1600AF
Sapphire Pulse Rx 580 8gb OC
Kingston Hyperx Fury 8X2 3200mhz rgb
Adata SU630 240GB
WD BLUE 1TB 7200RPM
Meslek
Öğrenci
Merhaba anakartımda Wi-Fi modülü olmadığı için ayrı bir USB ile bağlanılan bir adaptör kullanıyorum kasamın önünde 1 adet USB 3.0 var oraya taktığımda 8Mbps internet veriyor ama anakartımdaki yani en arkadakine takınca 10-13 arası veriyor. Paketim 16Mbps yardım eder misiniz? USB 3.0 da daha iyi bir hız olmalı doğru değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba anakartımda Wi-Fi modülü olmadığı için ayrı bir USB ile bağlanılan bir adaptör kullanıyorum kasamın önünde 1 adet USB 3.0 var oraya taktığımda 8Mbps internet veriyor ama anakartımdaki yani en arkadakine takınca 10-13 arası veriyor. Paketim 16Mbps yardım eder misiniz? USB 3.0 da daha iyi bir hız olmalı doğru değil mi?

Hiçbir operetör dediği hızları tam veremez 16 Mbps internette alıcağınız en iyi hız 14 tür genelde de 11-13 arası gidip gelir normaldir.Eğer bu USB Wi-Fi adaptörü 2.0 USB'ye taksaydınız daha düşük Mbps alacaktınız şu anki değer iyi şu öndeki porta gelecek olursak anakartınız nedir model belirtmemişsiniz anakartınız sadece arka portta USB 3.0 desteği olabilir. Anakartın sitesinden bakın isterseniz.

Evet mavi ve diger yazan kisi icinse Gigabyte B450M S2H anakartim.

Anakartınızda 1 adet USB 3.0 ön port için bağlantı var bağlantıları siz yaptıysanız kontrolden geçirmenizi öneririm USB 3.0 için olan port siyah ve daha çok pini olan port ona takıp takmadığınıza bakın bazen eski tip USB'ler için olan kısmı takabiliyorsunuz yanlışlıkla eğer taktıysanız BIOS'ta mutlaka USB'lerin hangi standartta çalışmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz tahminimce o kısım USB 2.0 Full Speed gibi ayarda kalmış olabilir 3.0'a ayarlayın o şekilde sorun çözülmezse anakartınızın driveri ve en son olarak BIOS güncellemesi yapın eğer olmazsa da anakartın max verebildiği değer budur.

Anakartınızda 1 adet USB 3.0 ön port için bağlantı var bağlantıları siz yaptıysanız kontrolden geçirmenizi öneririm USB 3.0 için olan port siyah ve daha çok pini olan port ona takıp takmadığınıza bakın bazen eski tip USB'ler için olan kısmı takabiliyorsunuz yanlışlıkla eğer taktıysanız BIOS'ta mutlaka USB'lerin hangi standartta çalışmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz tahminimce o kısım USB 2.0 Full Speed gibi ayarda kalmış olabilir 3.0'a ayarlayın o şekilde sorun çözülmezse anakartınızın driveri ve en son olarak BIOS güncellemesi yapın eğer olmazsa da anakartın Max verebildiği değer budur.

Ben yapmadım sinerjiden hazır sistem olarak aldım.

Ben yapmadım sinerjiden hazır sistem olarak aldım.

Yanlış montajlanmış olabilir bazen 19pinlik USB'nin yanında USB 2.0 destekleyen anakartlar içinde bir giriş bulunur eğer onu taktılarsa USB 3.0 hızında değil 2.0 hızında veri aktarabilirsiniz ve USB 2.0 ile yanlış hatırlamıyorsam 8Mbps veri aktarabiliyorsunuz bu yüzden de ön porta takınca daha az verim alıyorsunuz internetten.

Yanlış montajlanmış olabilir bazen 19pinlik USB'nin yanında USB 2.0 destekleyen anakartlar içinde bir giriş bulunur eğer onu taktılarsa USB 3.0 hızında değil 2.0 hızında veri aktarabilirsiniz ve USB 2.0 ile yanlış hatırlamıyorsam 8Mbps veri aktarabiliyorsunuz bu yüzden de ön porta takınca daha az verim alıyorsunuz internetten.
USB 2.0'ın 480 Mbps (60 MB/s), 3.0'ın ise 4800 Mbps (600 MB/s) olması lazım. Vaat edilen bu, gerçekçi olarak ne kadarını sağlayabiliyor onu bilmiyorum. Ama 16 Mbps'lik interneti rahatlıkla karşılıyor olmalı.

Ön porta çok sayıda cihaz takılıysa onunla ilgili olabilir mi ki acaba?

USB 2.0'ın 480 Mbps (60 MB/s), 3.0'ın ise 4800 Mbps (600 MB/s) olması lazım. Vaat edilen bu, gerçekçi olarak ne kadarını sağlayabiliyor onu bilmiyorum. Ama 16 Mbps'lik interneti rahatlıkla karşılıyor olmalı.

Önde sadece mouseum takılı kablolu.

Bu değerler teorik değerler gerçekte veri aktarım olarak test ettim flashım 2.0 destekli bilgisayarımın ön portuna taktım USB 3.0 bağlantısı doğru bilgisayarın kendim taktım 4 GB bir dosyayı kullandım testte veri aktarım hızı 8mb/s oldu ve sabitlendi bir gram üstüne çıkmadı. Eğer bağlantılarınız düzgün yapılmışsa bu durum normale benziyor. Wi-Fi adaptörünüz 2.0 destekliyse tahminmce oda 8mb/s sınırına takılıyordur ilginç bir durum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı