Wi-Fi Güvenliği Artırma

Techn0patik

Decapat
Merhaba arkadaşlar.
Evimde kablosuz internet kullanıyorum ancak bazen aşırı yavaşlama oluyor. Etraftaki insanlar tarafından internetimin kullanıldığı hissine kapılıyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan taktik alabilir miyim? Evimde kullandığım WiFi ağını nasıl girilmesi en zor hale getirebilirim, gerekli ayarlamalar nelerdir?

Kullandığım hizmet sağlayıcısı maalesef TTnet :)

Çözüm
Güvenlik protokollerini en güncel ve kırılması zor olanlar ile değiştirin.
Şifrenizi 6 ya da 12 ay aralıklar değiştirin. Şifre büyük küçük harfler, özel kelimeler ve sayılardan oluşsun.
Kod:
Örnek; 321DscReFffl$21€++!

WPS seçeneği açıksa modem arayüzünden kapatın.

İnternet ya da elektrik kesintisinde ve ayda bir kere modemi yeniden başlatın. Bu ön bellek temizliği ve bazı bağlantı hatalarını düzeltecektir.
İnternetinizin yavaş olma nedeni kablosuz bağlantı kullanıyor oluşunuz. Ayrıca muhtemelen TTNET'in düşük hıza yüksek fiyat verdiği kötü paketlerinden birini kullanıyorsunuz.
Kablosuz bağlantı mı yavaş oluşunun nedeni? Evde 4 telefon 2 bilgisayar kablosuz ile bağlanıyoruz internete 24 Mbps hızın tamamını alıyoruz hiçbir cihazda hız düşüklüğü yok. Online oyunlarda ping vs. de olmuyor. Kablosuz bağlantı yavaşlatır diye bir şey yok. Etrafında çok kablosuz sinyal vardır dalgalanma yapabilir fakat çok düşük ihtimal. Direk böyle kanı koymamalısın yani.

@@LaraInHell
Hız testine bakma. Sürekli olarak indirme yap ve kablolu bağlantıyla ortalamalarını karşılaştır. Kablosuz bağlantı kablolu bağlantıya göre daha kötü deneyim sunar. Bu bilinen bir şey.
Pingi de örnek verdim. İllaki olacak performans kaybı. Sonuçta arada fiziksel bir donanım yok iletimi sağlayan fakat direk gözle görülür bir fark yaratacağını sanmam böyle. Belki altyapısından, belki modeminden dolayı böyle.

@@LaraInHell
Mesafe, sinyal seviyesini etkileyen cisimler, modem kalitesi gibi kablosuz bağlantı kalitesini etkileyen unsurlar vardır. Çevrimiçi oyun oynayanların çoğu kablolu bağlantı tavsiye eder çünkü anlık dalgalanma yani stabilite olarak kablolu bağlantı her zaman daha iyidir. Şahsen ben gözle görülür fark hissediyorum.

@@LaraInHell
Mesafe, sinyal seviyesini etkileyen cisimler, modem kalitesi gibi kablosuz bağlantı kalitesini etkileyen unsurlar vardır. Çevrimiçi oyun oynayanların çoğu kablolu bağlantı tavsiye eder çünkü anlık dalgalanma yani stabilite olarak kablolu bağlantı her zaman daha iyidir. Şahsen ben gözle görülür fark hissediyorum.
Dediğim gibi etkiler. Mesela benim modemim evin merkezine yakın olduğu için çoğu köşede aynı hızı alıyorum. Ama direk kablosuz bağlantı yavaşlatır demek yanlış olut brnim kanımca.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı