Wi-Fi menzil genişletici alınır mı?

Eskiden aynı sıkıntı bende olduğunda şu elektrik hattı üzerinden interneti veren cihazlardan almıştım TP-Link idi galiba markası onlara da bakmak isteyebilirsiniz. Hem odama taktığım parça Access Point görevi de geliyordu Wi-Fi'de daha iyi olmuştu sayesinde.

Kenarda boşta duran modeminiz var ise onları Access Point olarak kullanmayı da deneyebilirsiniz. Benim kendi Keenetic modemim var Superonline da WI-FI6'lı modem verdi şimdi Superonline modemini sinyal uzatmak için kullanıyorum.

Direk sorunuza gelirsem, eğer Wi-Fi iyi çeken bir yere Access Point koyarsanız pek bir kayıp olmadan interneti kullanabilirsiniz. Bir de performans konusunda sıkıntınız nedir? Eğer oyun oynuyor ve ping sıkıntısı yaşıyorsanız başta söylediğim elektrik hattını kullanan cihaz sizin için daha iyi olabilir. Ya da tek sıkıntı sinyalin yeterince iyi gelmemesi ise bir Access Point veya daha iyi bir adaptör de işinizi görecektir.

TP-Link TL-WPA4220KIT 2'li Powerline Adaptör benim kullandığım cihaz buydu galiba, oyun için almıştım paket kaybı sıkıntılarını gider mişti tamamen.

Ürün öneriniz var mıdır peki hocam?

Poverline da evin elektrik alt yapısı aşırı önemli. Pirizlere takılı cihazlar eskiyse fazla parazit yapıyorsa performansı etkileyebilir. Eğer elektrik altyapınız iyiyse alın. Wi-Fi genişletici deneyebilirsiniz ama yüksek ihtimal paket kaybı yapacaktır.

Modem çok uzakta değil ama sıkıntım düşük hız ve bazen bağlantının tamamen kopması bir kere kabloyla denemiştim ve güzel performans vermişti ama bu kullandığım adaptör sıkıntı yaratıyor oyun oynamıyorum ama 2K veya 1080p film izlerken donma yapmasın yeter.
kullandığınız cihazda sorun olabilir. wifi kartı alıp deneyebilirsiniz. sorun çözülmesse iade edersiniz.

Modem çok uzakta değil ama sıkıntım düşük hız ve bazen bağlantının tamamen kopması bir kere kabloyla denemiştim ve güzel performans vermişti ama bu kullandığım adaptör sıkıntı yaratıyor oyun oynamıyorum ama 2K veya 1080p film izlerken donma yapmasın yeter.

Peki sinyal düşük mü? Yoksa iyi çekmesine rağmen mi kalite kötü? Örnek vereyim eskiden öğrenci evinde bir modem vardı, o zamanlar LoL oynardım 150 ping normal verirken arada 15000 bin ping görürdüm. Hani paket kaybını geçtim ara ara paket ulaşıyor diye şükrediyordum o kadar kötüydü. Sonrasında modemi değiştirdik ve tüm sorun düzelmişti. Ping de sabit 110'lara inmişti.

Eğer anakartında boşta PCI X1 slotu varsa bu kartı kullanabilirsin. ASUS network cihazlarında en iyi markalardandır ayrıca kart Wi-Fi 6 destekliyor.

Peki sinyal düşük mü? Yoksa iyi çekmesine rağmen mi kalite kötü? Örnek vereyim eskiden öğrenci evinde bir modem vardı, o zamanlar LoL oynardım 150 ping normal verirken arada 15000 bin ping görürdüm. Hani paket kaybını geçtim ara ara paket ulaşıyor diye şükrediyordum o kadar kötüydü. Sonrasında modemi değiştirdik ve tüm sorun düzelmişti. Ping de sabit 110'lara inmişti.

5 diş çekiyor şu an bazen fena değil ama bazen de oldukça düşüyor dengesiz bir performans veriyor ayrıca laptopum var ve laptop üzerinden bağlantı konusunda hiç sıkıntım yok.

Eğer anakartında boşta PCI X1 slotu varsa bu kartı kullanabilirsin. ASUS network cihazlarında en iyi markalardandır ayrıca kart Wi-Fi 6 destekliyor.

Boşta yer ama ekran kartıma çok yakın olur 1 fanı kapatır gibi hocam sıkıntı yaratır mı acaba benim de aklıma gelmişti bu çözüm ama emin olamadım.

CMD'yi "ping -t google.com" yazarsanız siz kapatana kadar google.com'a ping atar, orada ping ne kadar stabil arada fırlıyor mu yoksa?

5 diş çekiyor şu an bazen fena değil ama bazen de oldukça düşüyor dengesiz bir performans veriyor ayrıca laptopum var ve laptop üzerinden bağlantı konusunda hiç sıkıntım yok.

Boşta yer ama ekran kartıma çok yakın olur 1 fanı kapatır gibi hocam sıkıntı yaratır mı acaba benim de aklıma gelmişti bu çözüm ama emin olamadım.

Çok büyük bir cihaz değil. Isıyı etkileyeceğini sanmıyorum. Masaüstündeki adaptörü başka bir cihazda deneyebilme şansınız var mı?

CMD'yi "ping -t google.com" yazarsanız siz kapatana kadar google.com'a ping atar, orada ping ne kadar stabil arada fırlıyor mu yoksa?
1734526063530.png

Çok büyük bir cihaz değil. Isıyı etkileyeceğini sanmıyorum. Masaüstündeki adaptörü başka bir cihazda deneyebilme şansınız var mı?

Yok hocam maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı